Mies radiossa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen kauppareissulla mieheni kyydissä. Autossa oli radio auki. Tuli joku ohjelma johon saa soittaa, kyllähän tiedätte, sellaisia on paljon koska on paljon ihmisiä jotka haluavat puhua radiossa.

Ohjelmaan soitti vanha mies joka kertoi yksinäisyydestään. Hän kertoi hankkineensa kahdeksan (!) kissaa ihan pienen ajan sisällä. Hän sanoi eläinten pitävän hänet paitsi järjissään myös hyvällä tuulella. Panin radion kovemmalle.

Mies kertoi seikkaperäisesti millä tavoin kissat hänestä huolehtivat. Jos hän vaikuttaa alakuloiselta aina tulee ainakin yksi kissalohduttaja. Jos hän heittäytyy hetkeksi makuulle sellaiseen aikaan ettei ole nukkumaanmenoaika tulee välittömästi kissapartio tarkastamaan että hän on kunnossa. Jos ukko on huonolla tuulella karvakaverit tajuavat pysyä hiukan loitommalla eivätkä ainakaan silloin kerjää joukolla syliin.

Onkohan niin että kun olen vanha ja yksin niin minulla on suorastaan kissa-armeija?

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Mies radiossa

 1. Ah, olen monesti ajatellut vanhempia, iäkkäitä ihmisiä ja eläimiä/lemmikkejä. Sitä millainen suhde silloin mahdollisesti on. Jotenkin siinä kauneutta kuinka eläimet tosiaan voivat omalla tavallaan pitää huolta. Juuri niin kuin radion mies kertoi. Muistan joskus lukeneeni vanhainkodissa asuneesta kissasta joka oli ns. terapia lemmikki ja joka hakeutui juuri sen ihmisen luo joka silloin häntä eniten tarvitsi.

 2. Eikö muuten ole jotain tutkimusta siitä, ettän kissojen kehräyksellä on parantava vaikutus? Että se ääni väreilee jollain tietyllä aaltopituudella jne. Luin tästä varmaan jonkun netti-artikkelin, ja kaunokirjallisuuden puolelta Margaret Atwood on viitannut tähän kanssa (muistaakseni Oryx ja Crake -kirjassa).

  Hyvä kyllä toi kahdeksan kissaa, sopivasti 😀 mä kun olin lapsi niin meillä oli 4 kissaa ja 4 koiraa, oli se kyllä ihan hillitön eläintarha.

 3. Uskon niin täysin kissojen ja muidenkin eläinten parantavaan voimaan. Meillä on aivan pieni Yorkshiren terrierin pentu, ja hänestä on kyllä aivan mahdottomasti iloa sekä seuraa. Olen lukenut eräästä tutkimuksesta, jossa todettiin eläinten kanssa oleskelun alentavan verenpainetta. Kiva uusi pillomaja sinulla.

 4. Anna: minusta siinä on jotakin tavattoman koskettavaa että ilman sanoja voi osoittaa huolenpitoa/huolta/välittämistä. Ja niinhän me ihmisetkin voimme/voisimme keskenämme, mutta kun toinen osapuoli on eläin, siinä tuntuu olevan jotakin melkein mystistä.

  Martta: muistan lukeneeni minäkin! Jos niillä on joogahengitys:)

  Margareta: kun olin lapsi halusin juuri tuollaisen koiran. En allergian takia saanut.
  Mukavaa jos tykkäât Piilomajasta tällaisena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s