Oli täysi kesä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin (liian) lyhyellä reissulla Suomessa. Oli häät, oli täysi kesä minusta. Takaisin kotiin, sataa edelleen/taas vettä, on koleaa, kaikilla kaulukset ylhäällä ja suljetut naamat. Bussissa luen Merete Mazzarellan uusinta kirjaa. Pidän aika paljon hänen tavastaan kirjoittaa, en kyllä koko ajan, välillä suorastaan ärsyttää.

No niin. On paljon muutakin. Puhutaan vaikka PROJEKTISTA jonka olen hankkinut itselleni: kuusi Alvar Aallon tuolia kuusikymmentäluvulta, odottavat uutta päällystä istuimeen ja uutta maalia.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Oli täysi kesä

  1. Kyllä täälläkin niitä päiviä on ollut välissä kun on saanut taas palttoota kaivaa esille. Mulla on sama kaksijakoinen olo ollut lukiessa Mazzarellan kirjoja, tykkään paljon mutta sitten ärsyttääkin tosi paljon. Aika raflaava kirjailija, tai miten sen sanoisi, provokatiivinen ehkä?

    Tuoliprojekti kuulostaa hyvältä näin kesää kohti, laitathan sitten kuvia vaihesta.

  2. Riikka: joo, voin laittaa kuvia homman edistymisestä. Monesti Mazzarellaa lukiessa tulee olo että hän osaa tiivistää hienosti ja sanoa ääneen juttuja joita itsekin huomaa siellä täällä muttei oikein osaa panna sanoiksi. Ehkä provokatiivinen muttei minusta sittenkään kovin. No, ehkä suomalaisittain:)

  3. Mazzarella on minustakin ristiriitainen tapaus. En nyt hetkeen ole häneltä mitään lukenut, mutta muistaakseni minun ärsytilani syntyy siitä, että hän edustaa aika tyypillisesti oman ikäpolvensa (älykkönais)ajattelutapaa. Mielessäni kinaan hänen kanssaan tyyliin ”hei herätys, nyt ollaan 2000-luvulla, ootko huomannut?” tai ”aika jyrkästi sanottu, höllää nyt vähän”. Mutta sitten kuitenkin juuri se, että hän on aika kokonainen ja johdonmukainen pakkaus, saa tuntumaan vähän samalta, kuin juttelisi iäkkään tätinsä kanssa, jolla on omasta henkilöhistoriastaan johtuen selkeä arvomaailma jota kunnioitan, vaikka en aina allekirjoitakaan. Ja parasta nimenomaan on sitten juuri tuo mitä sanoit, tiivistämisen ja auki ajattelemisen lahja. Kaiken kaikkiaan siis mitä stimuloivinta luettavaa. Onnea tuoliprojektiin!

  4. Bertiina: tänään ajattelin kirjan loppupuolella yhdellä sivulla että hän on myös paikoitellen melko itseironinen. Kirja on muuten siis Ainoat todelliset asiat.
    Ei hänestä minulle miksikään ihanteeksi ole mutta joku siinä vetää koska olen monta lukenut nyökkäillen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s