Lahjakkuuden hinnasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen divarissa hyllyjen välissä huomasin yhden asian: minua kiinnostaa ne joille on tavalla tai toisella käynyt hullusti.

Ajattelen vaikkapa näitä: Françoise Sagan, Sylvia Plath, Virginia Woolf, Marguerita Duras, Diane Arbus. Noin esimerkiksi.

En ihaile juopottelua tai itsemurhaa, ihailen sitä mitä nuo naiset ovat saaneet aikaan. Mutta ei kai täydy mennä huonosti jotta voisi tuottaa jotakin sellaista

mitä nuo naiset ovat tuottaneet?

Luin jo alkukeväästä kirjan jonka toivoin olevan hyvän. Se ei ollut. Siinä yritettiin arvuutella miksi Sylvia Plath päätyi siihen mihin päätyi.

Se oli aivan kuvottavan surkea kirja. Parasta siinä oli kannet.

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Lahjakkuuden hinnasta

  1. Samppa: kappas. Olen pitänyt hänen kuvistaan tietämättä kuka ne on ottanut. Olen etenkin tykännyt niistä joissa hän ”sulautuu seinään”, tai ihan kuin seinä imaisisi hänet.
    Kiitos kun annoit nimen. Sopivan ”mustia” kuvia, unimaailmaa, ihan oma maailmansa.

  2. Minä olen miettinyt tuota samaa, kun olen miettinyt omia mieltymyksiäni ja sitä, että usein mieltymykset suuntautuvat tekijöihin, joiden elämä ei ole sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Opskeluaikana opettajat aika useasti tähdensivät sitä, että taidetta tai mitään ilmaisua ei kannata tehdä omasta itsestä vaan vain oman itsen kautta. Jos antaa liikaa itsestään, palaa myös nopeasti loppuun. Hyvin herkillä ihmisllä lienee vaikeuksia suojella itseään ihan yleiselläkin tasolla, toisaalta se herkkyys on sitten taas edellytys sille, että kykenee tuottamaan jotain oikeasti kaunista ja syvää. Melkoista nuorallatanssia monella.

  3. Vaikka en Lenita-fani olekaan, hän kommentoi joskus Vesa-Matti Loiria, että sellaista lahjakkuutta ei voi vaatia keskinkertaisuuden hinnalla.Musta aika hyvin sanottu!

  4. Kati: JOskus en voi olla ajattematta: pitäisinkö tietyistä taiteilijoista jos heillä olisi ollut tavanomaisen pulliaisen elämä, ja toisaalta, olisivatko he silloin niitä joita ovat.

    Maria: no niinhän se Lenita kommentoi. Ja on minustakin hyvin sanottu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s