Liikkeessä

2013_0722wimereux0111

2013_0722wimereux0104

2013_0722wimereux0060

Ranskan pohjoisrannikolla kaikki muuttuu nopeasti. Maisemat, sää, tunnelmat. On hienoa hiekkaa, karuja kallioita ja kivisiä rantoja. Dyyneillä on niille tyypillinen kasvillisuus, kivissä ei kasva juuri mitään. Vesi on ylhäällä – vesi on alhaalla – vesi on ylhäällä – vesi on alhaalla. Päivästä toiseen muutos, liike, elämä.

Lämpötila saattaa laskea liki kaksikymmentä astetta vain muutaman kilometrin ajomatkan aikana kun brume de mer  (”merisumu”) ilmestyy kuin tyhjästä nopeasti, peittäen kaiken vaaleaan vaippaan.

Ja tämä on juuri sen kaiken viehätys: mikään ei ole pysyvää, ei huono sää, ei ikävät ajatukset, ei myöskään aurinko ja auvo vaan kaikki muuttuu muuksi ihan pian. Mihinkään ei kannata takertua, mihinkään ei voi takertua. Eteenpäin, toiseksi, muuksi.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Liikkeessä

 1. ”mikään ei ole pysyvää, ei huono sää, ei ikävät ajatukset, ei myöskään aurinko ja auvo vaan kaikki muuttuu muuksi ihan pian. Mihinkään ei kannata takertua, mihinkään ei voi takertua. Eteenpäin, toiseksi, muuksi.”

  Täydellistä! Just sitä mitä elämässäni yritän ymmärtää ja saavuttaa. On vain tämä hetki, ja kohta se on ohi. Kaikki on nyt.

 2. Hei kaikki, kiva kun täällä käy kansaa. Välillä mietin että mahtaako enää käydä.
  Pandice: olimme vain viikonlopun, kaksi yötä. Nyt taas hikisessä Brysselissä työssä. Mutta nautittiin!

 3. Ihana meri! Itsekin juuri merestä nautiskelin Utön saarella.
  Olisin siitä sup-lautailusta kysynyt. Oliko kovin vaikeaa?
  Vois olla kiva kokeilla 🙂
  Niin kivoja kesäpäiviä toivotellen, Heli (vakkarilukija)

 4. Heli: mun SUP-lautailu ei onnistunut. Eka päivänä oli valtavat aallot, ei olisi tullut mitään. Seuraavana päivänä olisin halunnut vuokrata mutta ne kaksi vuokrapaikkaa jotka löysin olivat lautansa vuokranneet siksi päiväksi. Olisi kuulemma pitänyt varata, on niin suosittua. Meressä en kyllä nähnyt (siinä kohtaa) yhtäkään, joten en tiedä minne olivat lautoineen menneet. Mekin menimme lopulta rannalle jossa se ei olisi ollut mahdollista.

  Joka paikassa vannotaan että se on todellakin tosi helppoa ja että lauta olisi ihan yllättävän vakaa. Menemme elokuun viimeiseksi viikoksi tuonne samoille suunnille ja silloin haluan kyllä onnistua kokeilemaan! Kiva kuulla että olet Utössä. Sitä en ole kokenut, kuullut kehuja kyllä.

  1. Kiitos. Pitääpä seurailla josko Suomenkin rannoille rantautuu.. Itse ostettavaksi olis aikast kallis. Joo, se Utö jäi kyllä lähtemättömästi mieleen. Karu ja niin kaunis saari, ihana majakka, todella ystävälliset ihmiset… ((((:::

 5. Heli: kun innostuin asiasta googlasin netistä aika paljon asiaa suomeksikin. Vaikutti sille että laji olisi jo hyvinkin rantautunut sinne, ja muistan että jonkun vuokraajankin tietoja näin…tosin en tiedä missä päin Suomea oltiin jne.
  Googlaa suppailu tai sup tai jotain sellaista niin voi löytyä. Ajattelen vaan miten ihanaa olisi jollakin tyynellä jÄrvellä vaikkapa pistää menemään sellaisella…
  Lautojen hinnat täällÄ on alkaen n. 450. Ja on ihan pariin tonniiin asti. Jos lajista innostuu ja varsinkin jos lautaa käyttää enemmän kuin ihminen niin miksei, sen ostaminen voi jo kannattaa.

  1. Vau. Toi suppailu olikin hyvä hakusana. Milläköhän aiemmin kokeilin kun ei mitään oikein löytynyt…
   Niin just aikas kiehtovalta toi tuntuu. Tasapaino vois olla vähän hakusessa.
   Tulee mieleen kun viime vuonna näihin aikoihin innostuin flow parkista (kiipeilypuisto) Turussa. Ja oli kyllä aika hankaliakin ratoja siellä. Mut eipä sitä kaikessa heti voi olla hyvä. Tärkeetä et intoa riittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s