Haluan oikein erikseen kiittää häntä jonka ansiosta sain tietää Vivian Maierista. Kiitos, tiedät kuka olet.

Innostun ja kiinnostun usein vähän siitä sun tästä, mutten muista milloin viimeksi olen syventynyt tutkimaan jotakin näin perusteellisesti enkä muista milloin jokin asia olisi tullut tähän tapaan uniini ja pulpahdellut päiväsaikaankin milloin missäkin yhteydessä päähäni. Sen lisäksi olen tainnut jankuttaa Vivianista kaikille joiden kanssa olen viime aikoina puhunut.

Mistä sitten on kyse, kuka kumma on Vivian Maier, kysytte jo.

Voitte aloittaa tutustumalla sivustoon http://www.findingvivianmaier.com. Teille tulee luultavasti tarve klikata kaikkea missä luvataan lisätietoa tai linkataan eteenpäin. Jos teille käy kuten minulle kävi, ette lähipäivinä pahemmin keskity muuhun kuin etsimään lisätietoa tuosta eriskummallisesta persoonasta ja hänen upeista valokuvistaan. Hyvää matkaa.

 

 

Mainokset

Ottaa selvää

9 kommenttia artikkeliin ”Ottaa selvää

 1. Vivian Maier on upea!! En yhtään ihmettele, että tulee uniin asti. Ymmärrän niin täysin. Kuvia voisi tuijottaa loputtomasti. Tukholman Fotografiskasta olin niin lähellä tänä kesänä ostaa paksun kirjan hänen kuvistaan, selasin sitä uudestaan ja uudestaan ja sitten piti lähteä laivaan ja mulla ei ollut rahaa…
  Vieläkin harmittaa, vieläkin ajattelen, että sitä kirjaa olisi tarvinnut sohvan vieressä iltaisin, selata sitä, pysähtyä kuviin.

 2. Hänen kuviaan on syksyllä näytillä Pariisissa yhdessä pienessä galleriassa. Niitä ei sinne voi kovin paljon mahtua mutta luulen että minun on päästävä niiden kanssa samaan tilaan. Ja vaikka kuvia on netissä paljon olisi kirja ihana. Toivon että se hänestä tehty elokuva tulisi pian. Syyskuussa on sen maailmanensi-ilta Toronton filmifestivaaleilla.

 3. Merja: niin oli. Olen lueskellut netissä aiheen ympärillä käytävää/käytyä keskustelua. Myös se puoli tulee esiin että joidenkin mielestä ko. mies on eräänlainen riistäjä tai ”haudanryöstäjä”, joka nyt hyötyy taloudellisesti jne. Kuvien löytäjä itse on ottanut esille senkin puolen asiasta että jän on käyttänyt paljon omia varojaan jotta kuvia ylipäätään saatiin tehtyä, negatiiveja puhdistettua ja skannattua ja mitä kaikkea hän on tehnyt. Voidaan ajatella olisiko koko Maierista koskaan kuultu mitään ilman tätä huuhokauppalöytöä. Ja se olisi minusta ollut sääli.

  Niina: minua kiinnostaa se myös kovasti, menen heti kun mahdollista.

  Anne: eikun sitten tietämään lisää!

 4. Hei tämäpä on mielenkiintoinen vinkki. Nolona tunnustan, että Maierin kirja on kulkenut kätösieni läpi noin vuosi sitten, mutta kiireessä vain ihastelin kuvia enkä muka ehtinyt lukea. Nyt hain sen itselleni uudelleen, tarkoituksenani viikonloppuna perehtyä aiheeseen tarkemmin. Googletin myös vinkkisi hänen näyttelystään. Saattaisi olla mahdollista että pääsisin Pariisiin lokakuussa ja siis myös tuohon näyttelyyn, jos lykästää. Kiitos kun panit hyvän kiertämään, Violet.

 5. Bertiina: Olen iloinen jos joku löytää kauttani innostavia ja kiinnostavia asioita. Ei kaikkea voi löytää tuosta vaan itse. Minäkin saan valtavasti ideoita, tietoa ja innoitusta muiden blogeista.
  Se näytteluy on Pariisissa joulukuulle asti. Kiinnnostaa niin klvin että taidan mennä. Hyvä syy nähdä minkä värinen Seine on dinä päivänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s