Ranskaan säästämään

20130906_1935161156313211

Koulu alkoi keskiviikkona. Pienempikin meni yläasteelle ja esitteli itsensä saksaksi kotiin tultuaan.

Tänä aamuna lähdin kotoa 7.30 ja olin työpaikalla 8.50. Yhtä kauan menisi aikaa jos menisi junalla Pariisiin. Liikuttavaa tässä on se, etten edes asu järin kaukana työpaikastani. Ruuhkat ovat karmeita, toivon itselleni elämänmuutosta tai ainakin järkeä valita nopein tapa kulkea työmatkat.

Huomenna lähdemme Ranskaan säästämään. Lomamme Touquet’ssa  palautti taas mieleen tosiasian: ruokalasku on rajan takana paljon pienempi, ja valikoima parempi. Ja meille mieluisampi.

Tänä iltana olisi ollut tilaisuus viettää Happy Hour hyvässä seurassa. Olen ylpeä itsestäni: kuin ravihevonen laput silmillä ohitin houkutuksen ja tulin suoraan kotiin. Huomisaamuna lenkille.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Ranskaan säästämään

 1. Minäkin olisin sinuna ylpeä itsestäni, joskin happy hour edes kerran vuodessa voisi olla ihan kiva juttu…

  Tuo työmatkahomma on se, mikä itseänikin omassa työssä eniten ärsyttää. Meiltä menee puoli tuntia autossa muutaman kilometrin matkaan aamuruuhkien takia, bussi kiertää semmoisen lenkin että siihen menee kolme varttia. Polkisin pyörällä, mutta lapsen hoitopaikka on semmoisen kukkulan päällä, että jos täytyy sinnekin polkea, menee vielä pidempään kuin autolla. Meidän asuma-alueelle rakennetaan edelleen lisää, mutta liikennejärjestelyille ei kukaan tee mitään. Olisinpa kaiken valtias niin muuttaisin kaiken, mutta kun en ole, harkitsen muuttamista, jonnekin työpaikan lähelle. Ei vaan millään taas jaksais.

  Mukavaa säästömatkaa Ranskaan! 🙂

 2. Olisin taatusti mennyt sinne happy hourille. Tosin olenkin koko viikon kökkinyt kotona miehen ollessa reissussa, ja lasten ’seura’ alkaa jo käydä hermoille 🙂

  Se on muuten mukava jos raja on niin lähellä että ruokareissut toiselle puolelle kannattaa. Pääsee eri valikoimille kuten sanoit, ja kukapa ranskalaisia ruokakauppoja voisi vastustaa..

 3. Mirva:jos tilaisuuksia olisi harvoin, menisin takuulla. Koska on usein, on pakko karsia. Kyllä tiedät: tärkeysjärjestys elämässä, arvot, mitä muuta oli suunnitteilla…Jos on kuten minä, joutuu välillä laittamaan kuvitteelliset silmälaput ettei sorru houkutuksiin:)

  Mitä työmatkoihin tulee, onneksi minulla on sentään mahdollusuus valita eri kulkuneuvojen välillä. Sellainenkin on hiukan luksusta. Mieluusti en menisi maan alle metroon koska siellä kiire ja stressi meinaa tarttua.

 4. Tervetuloa Ranskaan säästämään ! Voisit joku kerta ajella meille asti, vaikka yökylään – nyt olisi yksi petipaikka vapaana vuoden verran 😉

 5. Merja: joskus mikään ei ole kivampaa kuin happy hour mukavien ihmisten kanssa. Jos on viisaampaa olla menemättä.
  Ju, raja on lähellä niin Ranskaan kuin Holantiinkin, ja molemmilla puolilla voi hoitaa ruokaostoksensa edullisemmin. Ranskassa vielä edullisemmin kuin Hollanissa, ja valikoima on ”kodikkaampi” meille.
  Menemme tylsästi ostaan lähinnä ihan perusjuttuja, kaikkkea sellaista joka kestää säilytystä… tosin tiedän että herkkuja oztamme myös ja viinejä joita ei ehkä ole rajan tällä puolen ja muuta ekstraa, mutta lähinnä siis aivan peruskamaa, suuria määriä.

 6. Sari: hei toi olis kyllä hieno juttu. Määhän en siis autoa aja mutta junalla…. ja Arrasista voisin päräyttää junalla halvalla joskus kun muu porukka on siellä kyläilemässä…olen tosi iloinen tästä ehdotuksesta, ihan hyvin voisi onnistua tässä jossain vaiheessa!

 7. Kuulostaa niin hauskalta tuo, että lähtee Ranskaan säästämään. Täältä näkövinkkelistä aika absurdia, vaikka toki Ranskassa ovat elintarvikkeet paljon edullisempia kuin täällä. Mutta mukavaa säästöreissua, koettakaa säästää oikein paljon!

 8. Kirjailijatar: joo, ymmärrän sen mahdollisen absurdin vinkkelin tässä mutta faktat on että ajo hyvään kauppaan kestää hiukan päälle tunnin, miehen auton polttoaine ei maksa meille mitään, valikoimat on paremmat ja pääsee ulukomaille!
  Toki kaikkea ei voi ostaa (ei pakasteita tai lihaa tai semmoista mikä ei kauan pysy hyvänä tai mitä ei loputtomasti mahdu jääkaappiin) mutta hyvin monissa tuotteissa hinnanero on ihan tuntuva.

 9. Minäkin haluan Ranskaan säästämään. Tai oikeastaan tarkemmin ajateltuna säästöäkin tärkeämpää olisi päästä Ternesin Monoprixiin kuolaamaan, Ponslen ruokakadusta nyt puhumattakaan. Ja sitten ostaisin kaikki herkut hintaa katsomatta ja söisin itseni epäranskalaisesti superähkyyn. Kunnon viini lasissa.

  Mainiota reissua sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s