Se on tullut

20130914_092842-4837709

Tämä viikko toi syksyn. Ei haittaa, vastaiskuina ainakin seuraavat

– Night train to Lisbon -elokuva (Jeremy Irons!)

– huominen lenkki

– kukkapuska jonka ostan tänään

– riemu vastaleikatusta tukasta

– tieto siitä että kiva uimahalli on vihdoin aukaistu pitkän tauon jälkeen

– kivasti toteutettu lankakaupan ikkuna tässä lähellä…harmaan kaikki sävyt ja eri tekstuurit

– neuleet ja villasukat (jälkimmäiset vasta vain kotona)

– iloinen ällistys siitä että esikoinen on opetellut salaa japania ja osaakin jo jotakin.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Se on tullut

 1. Tänne meinas tulla, muttei vielä tullutkaan. Aika kiva toi sun esikoisen japanin opettelu!

 2. Sama täällä, mutta valehtilisin, jos sanoisin että ei haittaa – on suorastaan synkkää tänään, Ranskan kesä on ollut liian lyhyt, jos se nyt loppui. Vastaiskuja pitäisi miettiä : ehkä nuo pari kassillista vihanneksia ja hedelmiä, käyminen käsiksi tekemättömiin töihin, villasukkia en suostu vielä laittamaan … Taidan mennä keittämään teetä.

 3. Meillä tätä kesää vielä riittää, tänäänkin ollut 25 astetta. Syksyn huomaa siitä, että sisällä on kylmä. Villat täälläkin jo käytössä, mutta ne pitää nakata päältä kun menee ulos. Hassua.
  Ja meilläkin uimahalli (ihan naapurissa) juuri kuoriutunut vuoden remontista. Ajattelin kanssa käydä testaamassa lähiaikoina.
  Kaipaan tuollaista kuvasi näkymää.

 4. Lempi: kuule, toi japanin omaksuminen on lyönyt mut ns. ällikällä. Olen tdhnyt kokeeksi ”kuulusteluja” sanoista koska en meinannut uskoa että hän on oppinut omin päin jotain. Sitten kävi ilmi että hän on perehtynyt kielioppiin. Selosti mulle jotain että tuota käytetään muodollisissa yhteyksissä jne. Kun tarkistin niin hän oli oikeassa.

  Sari: kyllä mä uskon että täällä vielä lämmintäkin on. tai sateetonta. Niin usein on ollut uprita lokakuita. Että hyvät mahkut ainakin on.

  Liivia: onpa kivan lämmintä siellä. Muistflen että pidät Jeremy Ironsista ja Charlotte Ramplingista…ja Lissabonista….niin että todella suosittel tuota mainitsemaani Night Train to Lisbon elokuvaa. Katso vaikka traileri, löydät kyllä googlaamalla.

 5. Mä luin alkuvuodesta tuon Night Train to Lisbon -kirjan, kun alessa sattui käteen -jotenkin sellainen kutina että toiminee elokuvana paremmin kuin luettavana. Mä odotan myös vuodenajan vaihtumista, ihan vielä ei ole ollut sen aika.. Jatkan siis vielä makuupussissa istumista kun sisällä on niin kylmä. Ja ikävöin saunaa!

 6. Jeremy Irons kolahtaa aina. Me nautitaan täällä kauniista syksystä, auringosta ja vielä lämmöstäkin. Hatunnosto pojallesi, että itsekseen japania opiskellut! Netin avullako? Olen ymmärtänyt, ettei ole ihan helpoimmasta päästä se kieli.

 7. Liivia: joo jotenkin on jäänyt mieleen nuo asiat. Irons on oikein hurmaava tuossa elokuvassa. Se ääni…ei ole muuttunut lainkaan.

 8. Martta: elokuva toimi hienosti ja jäi mieleen. Se oli kuviltaan kaunis vaikkei aiheeltaan niinkään.

  Pandice: no täälläkin on lopulta sitten tänään ollut ihan miellyttävä ilma, makasin katollakin aikani.
  Joo, japania netistä. Enlanniksi ja ranskaksi. Ei ole ensimmäinen kerta kun toteamme että hänen muistinsa toimii hiukan toisin kuin vaikka meillä vanhemilla. Ja hän näkee eri tavalla, kuulemma.

 9. Oho! Tämä ja hatunnosto sille japanin opiskelijalle. Lapset ovat hämmästyttäviä!
  Ja tuo elokuva alkoi kiinnostaa myös kovasti, sillä minäkin pidän sekä näyttelijöistä että Lissabonista. Pitää siis yrittää löytää se jostain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s