17 tuntia Pariisissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin Pariisissa. Kun saavuimme, oli säkkipimeää, auto oli harmiksi. Nukuin hotellissa tulpat korvissa ja lapsi vieressä. Kun heräsin, näin ensimmäiseksi hautausmaan.

Mies ja pojat lähtivät omille asioilleen, minäkin. Heidän asiansa sujuivat kuten pitikin, minun eivät. En nähnyt Vivian Maierin näyttelyä, en tiedä miksen. Ovet eivät auenneet, joku oli kai unohtanut tulla.

Huudatutti ja kiroilutti. Kostin maailmalle ja ostin kalliin neuleen. Se oli väärän kokoinen, palasin vaihtamaan heti kun tajusin.

Mutta hyvääkin:

Aurinko oli armas ja varjotkin kauniimpia kuin täällä. Pari hassunihanaa tapaamista, avunantoa ja huomioimista.  Positiivista nonchalanssia katujen täydeltä.

Ja sitten piti jo lähteä. Vosges on kaukana Pariisista.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”17 tuntia Pariisissa

 1. Hyvin kauan sitten, minun ensimmäisen Pariisin matkan otsikko olisi ollut melkein sama kuin sinulla paitsi että se oli ”24h Pariisissa”. En nähnyt silloin edes Eiffel tornia! Mutta riemukaaren näin hotellin ikkunasta. Hotelli oli hyvin pieni ja aamiainen ihan olematon mutta siitäkin patongin pätkästä jätin nälkäisenä puolet syömättä, muistoksi sen kuivatin ja usko vaan mutta se oli minulla kauan tallessa.
  (anteeksi mutta piti tämä jotenkin vaan kertoa tässä….)

 2. Päivä Pariisissa passaisi kyllä, vaikka minun pitää vielä vähän odottaa. Silti ilahduin, kun sain Pariisin tätäkin kautta (tulin juuri Rajamäen rykmentistä) aamuuni.
  Että kiitos.

 3. Minäkin tykkään Pariisista. On asuttu siellä yksi kesä. Katsomista ja näkemistä riitti. Maitokaupassa tuli harjoiteltua ranskanpuhumista. Samoin puistonpenkeillä vanhojen, kiireettomien mummojen kanssa. Asuttiin kansainvälisessä taiteilijatalossa Seinen verrella,

 4. Anne: minun ensimmäinen kertani Pariisissa oli heti suoraan mieheni siskon häihin:) Heti koko valtava suku, koko valtava kaupunki, kaikki kerralla. Näin ja koin enemmän kuin pystyin sulattamaan. Hitto, siitä on valtavasti aikaa jo>

  Liivia: oli se ihana päivä, otti vaan niin vietävästi päähän kun en päässyt sinne näyttelyyn joka oli minun kohdallani suurin syy mennä koko kaupunkiin juuri tuona päivänä. Mutta oli niin kiva taas katsella ihmisiä ja elämää.

  Lliisu: varmasti mielenkiintoinen kesä!

 5. Huvitti tuo ”kostin maailmalle ja ostin kalliin neuleen” -retail therapyn ytimessä. Syy ei toki ollut kauhean huvittava. Jännät mittasuhteet yläkuvassa.

 6. Mahtavat säärikuvat, ei täällä vaan… Ei vaikka olisi kuulaskin päivä. Kauheaa marmatusta tällainen, vaikka itsekin kuljen trikoissa ja läskipohjarönttökengissä! Toisaalta pidin minä viime viikolla kolmena päivänä sinnikkäästi pariisilaissaappaitani ja kas, tunsin itseni naiseksi.

  Näin me ihmiset olemme hassuja, että kostamme vaikkei se osu edes oikeaan osoitteeseen.

 7. Olitko Pariisissa perjantaina = pyhäpäivä ? Vai lauantaina, jolloin galleristi oli varmaan tehnyt ”sillan” (pont), niinkuin usein on tapana ? Ilmoista päätellen lauantaina.
  En tuntenut Vivian Maieria, kiinnostavalta näyttää.

 8. Martta, joo,jotenkin otti niin pannuun että lohdutin itseäni jollakin mikä ilahdutti.

  Vilijonkka, näin kaikkea kivaa, pientä inspiroivaa, pilkullisia sääriä, ihania herrainkenkiä naisilla, kadehtittavan kiiltäviä, luonnollisia tukkia ja sellaista.

  Sari, oltiin siellä torstaina. Olen aika hurmioitunut Maierin kuvista. Myönnän kyllä että se eriskummallinen tarina niihin liittyen lisää intoani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s