Minun kaunis vastaan sinun kaunis

Eletään taas aikoja jolloin ihmiset ärsyyntyvät siitä että muilla on erilainen maku, arvatenkin huonompi. Tulen aivan äärettömän surulliseksi kun kuulen tai luen valituksia värivaloista, kiiltävistä koristeista ja mikä kaikki nyt ketäkin nyppii. Arvatenkin ”ne muut” ovat kuitenkin valinneet koristeensa aivan sillä samalla perusteella kuin valinta yleensä tehdään: hankitaan tai tehdään sellaista joka tuottaa iloa ja on katsojan mielestä kaunista. Minun kaunis ei ehkä ole sinun kaunis ja toisinpäin, mutta voisiko ajatella kasvattaa hiukan sietokykyään kun on sentään kyse näinkin vähäpätöisestä asiasta. Voi olla että jotkut ottavat joulun hiukan liian tosissaan ja vakavasti, ja silloinhan koko juhla ja sen odotus on tietenkin tuhoontuomittu jos lähinaapurilla on välkkyvät valot, tai jotakin muuta mikä ei noudata omaa kauneuskäsitystä.

Jonakin päivänä tulee varmasti vielä voimaan laki joka määrittää ainoat oikeanlaiset joulukoristeet. Kun riittävä määrä liian tiukkapipoisia ja käsittämättömän suvaitsemattomia ihmisiä sattuu yhteen tapahtuu juuri tuollaista.

Olen miettinyt: miten vaikeaa on niiden elämä jotka hermostuvat värivaloista, välkkyvästä, erilaisista sävyistä ja materiaaleista…ehkä tämä ulottuu myös muiden ihmisten vaatetukseen, koteihin, autoihin… puolisoihin…kun ihan kaikessa voi valita toisin, eri tavalla, ”huonosti” ja ihan suorastaan ”väärin”.

Ja sitten on vielä meitäkin jotka saattavat vetää koko joulun läpi ilman yhtäkään koristetta tai sitten katto täynnä vappupalloja, eikä tämä maailma siitäkään nyrjähdä, uskotteko.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Minun kaunis vastaan sinun kaunis

  1. Tässä joulukoristehommassa minusta surullisinta – suorastaan sydäntä särkevää – on se, kun jotkut valittaa siitä, että lapset askartelee koulussa koristeita. ”Kun sitten niitä hirveitä tekeleitä pitää laittaa johonkin näytille ja eihän en värit edes sovi meidän sisustukseen ja muihin koristeluihin.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s