Ennen kuin rakentaminen alkoi

2013_12077jouluk0004

2013_12077jouluk0003

2013_12077jouluk0008

2013_12077jouluk0002

2013_12077jouluk0006

2013_12077jouluk0007

Isäni ottamia kuvia Tampereen Kyttälästä. Yhdessä seinässä lukee: Ahti rakentaa tälle tontille asuintalon. Rakentaminen alkaa -85.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Ennen kuin rakentaminen alkoi

 1. Mä en pysty katselemaan tällaisia kuvia, sattuu liikaa, oikein viiltää!
  Onneksi osa noista taloista on vielä tallella, Elintarvikepalvelun paikalla välitetään nyt malleja ja mannekiinejä.
  Miten kaunis kaupunki Tampere voisikaan olla.

 2. Tuota samaa ajattelen kun käyn isän kuvia läpi. Hän ei useinkaan ole kirjoittanut mihinkään mistä kuva tarkalleen on otettu eikä ole enää kunnossa muistamaan sellaisia. Katson että mulla on suorastaan velvollisuus kirjata osoitteet ylös niiltä osin kuin tiedän. Ja aika hyvin tiedän, ainakin kun otan kartan käteen:)

 3. Sama juttu. Tuntuu pahalta katsoa vanhoja kuvia Tampereesta (ja monesta muustakin painasta). Miten paljon kaunista onkaan jyrätty silkan ankeuden tieltä.

 4. Huikeaa, mikä aikamatka! Lisää tätä! Treesta en tiedä mitään, kävin siellä kerran n. 1985 partioparaatissa ja joskus 90-luvulla muutaman kerran kanssa miehen isovanhempien luona, kunnes sitten kuolivat itsensä hengiltä. Mutta siis olipa muinoin meidän lapsuudessa ja nuoruudessa selkeää ja kaunista. Vai olenko vain nostalgikko? Romanttista ainakin.

 5. Kati, joissakin tapauksissa on saattanut olla ns. pakko purkaa. Uskon silti että aika harvassa ovat toivottomat tapaukset. Pikemminkin on se karmea halu uutta ja komeaa.

  Riikka, tiedätkö, etenkin eka kuva antoi mulle ihan saman olo . Minusta se on valtavan hieno kuva, ihan siis jo sommittelu ja nuo varjot ja kaikki.

  Maria, jollakin tapaa tunnen niin tekeväni. Viikonloppuna kun kävin taas ison kasan läpi niin tuli olo että ne aivan puhuu mulle. Tai kaikista tulee siis niin paljon mieleen…kuvan kohteesta, ottotilanteesta (niissä kuvissa kun olen mukana), ihmiset, kaikki.

  Vilijonkka, minä olin jotenkin hämmästynyt että näidenkin kuvien maisemat näyttävät niin vanhoilta…mutta toisaalta…jos ne on otettu hiukan ennen 1985, niin siitähän on jo….tietty aika kulunut.
  Saatan aina välillä laittaa näitä kuvia tänne, pitää vaan kehittää parempk dysteemi kuin gämä valopöydällä diojen kuvaaminen…tai kai sekin paremman puutteessa.

 6. Vereni seisahtui, kun tajusin, että tuossa on entinen ihana kotitaloni, Rautatienkatu 2. Siellä oli kakluuni, turvapaikka ja tunnelmaa vaikka muille jakaa.

 7. Tarkalleen, ko osoitteessa on yhä samainen, nykyään sininen, talo. Puhun siis talosta, jossa oli Elintarvikepalvelu. Muutin talosta pois vapaaehtoisesti onnellisen elämänmmuutoksen myötä, mutta kaipaan kotiani ajoittain. Talo täyttää ensi vuonna 100v. Olispa hienoa saada toimitettua joku vanha kuva talonväelle. Nämä vanhat kuvat Tampereesta ovat aarteita! Isäsi teki kulttuuriteon aikoinaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s