Näin meinaan

2014_0324tyohuone0018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän elän kuin pellossa, kuljen aurinkoisilla kaduilla ja makaan patjallani terassilla.  Poikkean divariin ja vanhojen lumppujen liikkeeseen runnelman takia. Illalla teen hyvää ruokaa ja juon viiniä. Sellaisen lauantain meinaan pitää.

Huomenna on kulunut 19 vuotta siitä kun aloimme tutustua toisiimme, minä ja mieheni. Tutustumme edelleen ja toivon etten koskaan tuntisikaan häntä täysin. Sitä paitsi aina on oikeus muuttua, ei hän ole minun.

Käännän viisareita, kudon raidallista villatakkia, parantelen tekstiä johon uskon. Siten aion käyttää sunnuntain. Ja jos edelleen on 20 astetta niin makaan taas sillä patjallani, ehkä peitän naaman kirjan luomalla varjolla.

Mielessäni kiitän maailmankaikkeutta kun on tämä päivä ja huominen. Sen lisäksi vielä eilinen ja kaikki päivät sitä ennen, huominen ja kaikki mikä tulee sen jälkeen. Kaksi poikaa jotka kertovat tulivuorten toiminnasta, piirtävät mallista Roope setää ja sanovat että tykkäävät minusta. Mies sanoo harvoin, mutta kiillottaa kenkäni, terottaa veitset, vie roskapussit kadulle ettei minun täydy, ompelee pudonneen nappini, tuo teekupin käteeni,  on hienotunteisesti ja sopivassa suhteessa lähellä ja kauempana. Jotenkin aavistin sen jo silloin 1995.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Näin meinaan

  1. Kiitos voimaa-antavista, viisaista sanoistasi. Ihailen elämänasennettasi ja toivotan ihanaa lauantaipäivää – sinulle ja hänelle. Ja kaikille. 🙂

    1. Olen valtavan iloinen jos näistä kirjoituksista saa jotakin. En tiedä onko asenteessani ihailuun aihetta, mutta ainakin olen sinut itseni kanssa!

  2. Tuo taitaa olla yksi onnellisen liiton salaisuuksista. Että ymmärtää, että toista ei voi koskaan tuntea täysin ja että ei tarvitsekaan… Ihanaa päivää ja iltaa!

    1. Kyllä se minusta on yksi tärkeistä asioista. Ja sitten se ettei kaikkea tarvi tehdä yhdessä…tai meille se ei ainakaan sovi. Pidämme joistakin samoista asioista ja joistakin aivan erilaisista asioista. Emme ole toistemme klooneja emmekä ”parhaita ystäviä”. Arvostan monia hänen luonteenpiirteitään, toisia en meinaa kestää. semmoinen soppa, oikein maistuva!

  3. Viisaita taas kirjoitit ja niin oikeaan osuvaa. Se on juuri niin että on oikeus jokaisen muuttua ja ketään ei omisteta. Muuttuminen on hyväksikin. Pienet teot ilman sanoja, niissä usein suuria rakkauden tunnustuksia.

  4. minusta olisi kaameaa ellen muuttuisi, ellei puolisoni muuttuisi. Liian usein ajatellaan että muutos on pahasta ja huonompaan suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s