Vaihtoehtoja

2014_0410tyomatka0011

2014_0410tyomatka0019

2014_0410tyomatka0032

Yhä useammin menen töihin bussilla metron sijaan. Bussissa on aivan erilainen tunnelma. Metrossa ollaan tyrkkiväisempiä, jollakin tapaa anonyymimpiä ja sen varjolla röyhkeämpiä. En välitä myöskään seurata turhan läheltä kiireisten ja muka-kiireisten kireitä naamoja, huokailua ja jalanvaihtamista jos seuraavaa metroa saa odottaa kauemmin kuin kaksi minuuttia.

Yhä useammin unohdan bussinkin ja kävelen, mutta vain aamulla. Ilma on silloin puhtaampaa, ihmisiä vähemmän kun lähtee ajoissa. Siinä seitsemältä. Matka kestää n. 40 min. ja reittejä on useita. Suosikkini on hiukan rähjäiset kulmat, hiljaisemmat kadut. Ja aina on aikaa ottaa kuva sinisateesta tai talosta jossa ei ole enää kuin seinät jäljellä.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Vaihtoehtoja

 1. Kunpa voisinkin kävellä töihin, nautin kovasti sellaisesta. Mutta 20 km/suunta ei oikein onnistu.
  Bussilla menen ja siellä on AINA samat ihmiset. Se ei ole kovin mielenkiintoista, mutta tiedän heistä jo ihan hirveän paljon, vaikken ole koskaan jutellut yhdenkään kanssa enkä ketään tunne. Mutta kun kaiket aamut kuuntelee heidän puhelinkeskustelujaan…
  Minä vaihtaisin metroon, jos voisin.
  Tuo lila puu on ihana. Tuon näköisiä kuvasin Roomassa, en tiedä onko sama puu.

  1. Mulla on sentään vaan hiukan alle 5 km. Sen kävelee, muttei läheskään joka päivä viitsi. Mää näen aika paljon samoja ihmisiä päivittäin kans, muttei tuolla tavalla vaivaksi asti. Hitto että toisten puheluja onkin ärsyttävä joutua kuuntelemaan!

   1. Mua ei haittaa sinänsä, eipä ole pitkällä istumisella muutakaan mitä tehdä (en voi mitenkään lukea bussissa, tulee huono olo, sitä paitsi meidän bussit on pimeitä). Mutta myötähäpeää tunnen; eikö nämä ihmiset tajua että muut kuulevat niiden kaikki jutut! Jotkut jopa hoitaa työasioita luuriin bussissa, luettelevat asiakkaiden tietoja ja toisessa päässä joku kirjaa ylös…

 2. Kävely on minunkin ykkösvaihtoehtoni, pyörä hyvä kakkonen. Ennen kävelin usein 45 minsan työmatkani mennen tullen, mutta lasten myötä matka sujuu nyt aina pyörällä. En voi käyttää enää vajaata tuntia työmatkaan, kun täytyy ehtiä hakemaan lapset ajoissa tarhasta. Onneksi kaupunkimme on sen verran pieni, että bussiakin käytän vain lasten kanssa liikkuessani. Asuin vuosia sitten Lontoossa ja sielläkin kävelin paljon (paikallisten mielestä se oli joku ”pohjoismaalainen juttu”). Olin onnekas siinä, että työmatkani oli käveltävissä. Pitempiin matkoihin käytin aina bussia, metroa vain jos oli tarvetta nopeaan siirtymiseen. Nyt Lontoossa käydessäni kuljen aina bussilla, metroa käytän ainoastaan matkaan lentokentältä keskustaan. Tykkään bussista, koska siinä näkee enemmän ja kaupunki hahmottuu paremmin. Ajatus maan alla kulkemisesta ei houkuta, mutta pidän metron tuoksusta! En siksi että se olisi erityisen hyvä, mutta se on olennainen osa Lontoo-kokemustani.

  1. Täällä en uskalla pyöräillä. Työmatkani menee sellaiseen suuntaan että liikenne on aivan liian stressaava minulle. Metron tuoksu! Minusta paras on Pariisissa. Sanovat että sen tuoksu on erilainen koska siellä on usein niitä kumipyöriä.

 3. Olen samassa hengessä, jos vaan voin välttää bussin, niin teen sen 🙂 mun perus työmatka onkin ensin pieni kävely, ja sitten kabiinilla töihin, ja kotiin tullessa toisin päin! Aamukävely sopii mulle, saa jotenkin ajatukset lokeroitua ja on paremmin valmistautunut päivään. Ja hississä on kymmenenminuuttia aikaa jumpata silmiä, tarkkailla lintuja ja juoda kahvia termarista 🙂

  1. Kabiinista tuli mieleen….joillakin lomilla kun on päivittäin seissyt /istunut sellaisessa, on tullut mieleen että täällä nämä kaikki matkustajat hymyilevät, tai eivät ainakaan ole naama väärin päin….ja kun palataan kotiin metrovaunuihin niin Jotakin tapahtuu….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s