Lontoo I

DSCF3127

DSCF3129

DSCF3125

DSCF3124

Mielenkiintoista miten Lontoo ikään kuin pienenee mitä enemmän siellä kulkee ja samaan aikaan se kuitenkin myös laajenee. Aina välillä tulee tunne: tässä minä olen ollut, nämä nurkat jo tunnen. Koko ajan taustalla on kuitenkin ymmärrys siitä ettei ole kuin hiukan raapaissut kaupungin pintaa turistin kynsillään.

Pidän Lontoosta koska:

– siellä on niin kovin erilainen tunnelma, vaikka se on vain kahden tunnin junamatkan päässä

– siellä näkee ihmisiä jotka ovat rohkeasti juuri sitä mitä ovat

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Lontoo I

 1. Lontoo on kyllä valtavan iso. Jos tubella kulkee niin käsitys kaupungista jää jotenkin vajavaiseksi, siis että miten kaupunginosat liittyvät toisiinsa. Kävellen taas menee tietysti todella paljon aikaa. Siksipä Lontoossa pitää käydä monta kertaa!

  Lisää kuvia odotellen…

 2. Merja: iso on, kyllä. Nyt kävelimme äidin kanssa valtavasti. Käytimme myös bussia melko paljon, senkin kyydissä pysyy paremmin kartalla että missä mennään. Minusta on mielenkiintoista nähdä miten tunnelma muuttuu kun kulkee kaupunginosasta toiseen, joskus jopa ihan pari korttelin päässä on toinen maailma.

 3. Tässä reilu vuosi sitten kävin Lontoossa yli 10 vuoteen, kaupungissa jossa sentään elin yli viisi vuotta.

  Trendipaikat oli muuttanut kaupunginosasta toiseen, ja City kasvaa korkeutta. Silti Cityssä oli tradionaalisia pubeja. Mihin sitä muuten menisi?

  Ensimmäinen kuvasi oli hieno, Hummer, ei siellä köyhät enää asu. Eikä asunut oikeastaan silloinkaan kun minä asuin. Ihmettelen vaan, miten pärjäsin.

  1. Ai olet asunut siellä ja noinkin kauan. Siinä ajassa olet jo takuulla päässyt kaupunkiin sen verran sisään että nuo muutoksetkin näet eri tavalla.
   Joo, Hummer siinä ja perässä tuli kohta toinen. Iloista kansaa sisällä. Me vaan tallustettiin jalan ja annettiin leuan loksahtaa aina välillä.

 4. Siitä just Lontoossa tykkään kun siellä voi olla ja pukeutua miten vaan eikä kukaan katso ihmeissään. Kauniita ne rakennukset ja juuri bussilla liikkuessa näkee paljon ja paremmin pysyy selvillä missä liikkuu. Niin ja isot kauniit puistot ovat ihania paikkoja jonne voi paeta kaupungin hälinää.

  1. Anne, kävin eka kertaa Regent’s parkissa. Haluan joskus tutustua siihenkin paremmin. Tekee tosiaan hyvää välillä hengittää puiden seassa, nähdä vihreää ja kulkea ilman liikennevaloja.

 5. Tiivistit ensimmäiseen lauseeseen sen, mitä Pariisista ajattelen.
  Lontoon kanssa on varmasti samoin. Minua kiinnostaa kovasti Lontoo-raporttisi, koska tuolla ylhäällä on ykkönen toivon saavani lisää.
  Ja pääseväni myös oikeasti Lontooseen.

  1. Liivia, ajattelin sitä lausetta kirjoittaessani juuri niin että taitaa se päteä muihinkin isoihin kaupunkehin. Kiva tunne se kun alkaa löytää muistin varassa ilman karttaa paikkoihin. Silti on niin paljon mitä ei tunne eikä tiedä, mutta sehän on toisaalta vaan ihanaa!

 6. Minä myös allekirjoitan tuon ensimmäisen lauseesi sanasta sanaan. Lontoossa asuessani kävelin ja kävelin (kävelen tosin kaikkialla), ja samalla koin käveleväni kaupunkia pienemmäksi perspektiivin laajentuessa. Onhan Lontoo toki iso, mutta silti aikalailla kävellenkin hallittavissa. Samanlaista olemisen vapautta en ole myöskään missään muualla kokenut. Siellä en kiinnittänyt lainkaan samalla tavalla huomiota pukeutumiseeni tai toisaalta pukeuduin rohkeammin kuin Suomessa. Suomeen palattuani jatkoin hetken aikaa samalla linjalla, mutta sitten vaan jotenkin livahdin tähän ”muottiin”. Lontoossa saatoin piipahtaa sunnuntaiaamuna kulmakaupassa sanomalehtiostoksilla pyjaman housut takin alta vilkkuen, mutta Suomessa en siihen taivu. 🙂

 7. Kirsi, olemisen vapaus, juuri noin. Ja siellä tulee jotenkin hyvälle tuulelle kun koko ajan näkee jotain kivaa, yllättävää, outoa, uutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s