Lontoo III

DSCF3138

DSCF3154

DSCF3151DSCF3150

DSCF3148

DSCF3137

 

DSCF3261

Mieli veti taas itään. Huomaan että olen kuvannut samat paikat, samat seinät ja mallinuken kaiteen takana lähes samoilla sijoilla seisten kuin edelliselläkin matkallani. En ole siis kovinkaan kehittynyt, näen samat asiat kauniina, mielenkiintoisina, minua kiinnostaa aina vaan nämä kulmat samasta syystä.

Brick Lanen markkinoilta ostin valokuvia. Mies otti rahat ja sanoi ”peace and love”. Absolute Vintagesta (15 Hanbury street) ostin kaksi paria vanhoja kenkiä. Liikkeessä on valtavasti vaatteita, kenkiä ja varsinkin laukkuja. Nippelitietoa: tällä kadulla muutama numero aikaisemmin on paikka mistä löytyi aikoinaan Viiltäjä Jackin toinen uhri.  (Absolute Vintage löytyy myös Sohosta osoitteesta 79 Berwick Street, mutta se on pienempi liike ja aavistuksen enemmän ”chic” valikoima.)

Kenkäriemun jälkeen lounas The Gun -pubissa (54 Brushfield Street, Spitalfields) joka on ollut sijoillaan aivan Spitalfields -marketin kyljessä jo 320 vuotta. Pub on kulunut, siellä on sähkötakka ja iso tv-ruutu jalkapalloa varten. Saatat pitää siitä tai sitten et. Ainakaan se ei yritä keikaroida eikä miellyttää ketään, se vain on, semmoinen ihan tavallinen englantilainen pub. Piha on käytössä ilmojen salliessa.

Pidän:

– erilaisten ruokatuoksujen sekoittumisesta Spitalfielsin ja Brick Lanen markkinoilla ja niillä kulmilla

– siitä ettei kaikkea ole raivattu uuden ja hienon alta, ei toden totta läheskään kaikkea

– siitä kun löytää hyvälaatuiset ja -kuntoiset saapikkaat tai kengät vanhojen vaatteiden liikkeestä ja huomaa että jumalaut, ne ovat aivan oikeaa kokoa!

– kun löytää paikkoihin eksymättä ja sitten viihtyy niissä, tai kun toisaalta löytää kivoihin paikkoihin aivan vahingossa

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Lontoo III

 1. Kuulostaa kerrassaan mainiolle reissulle! Ja kuvat mielenkiintoisia. Tämän setin ensimmäistä varsinkin katselin pitkään.

  Minäkin tykkään Lontoosta. Ja ylipäätään Englannista. Koko saarivaltakunnasta itse asiassa. Walesia tunnen vähiten ja vierailusta on jo kauan aikaa, mutta mukavia muistoja sieltäkin.

  1. Mitä enemmän näkee, sitä enemmÄn haluaa nÄhdä. Minun saarivaltakunnan ”vallloitukseni” on aivan alussa, mutta sehÄn on hienoa! Tietää, että paljon on kiinnostavaa sielläkin. Varmasti erilainen tunnelma eri kaupungeissa…. ja sitten tietysti maaseudulla takuulla myös.

 2. Tuo ylin on kuin paraskin taideteos! On ne nämä sinun kuvat ja sinun Lontoo niin mainio ja ihan uutta osittain minulle. Tykkään. Samoin tykkään kun vanhaa säilytetään eikä aina rakenneta vaan uutta tilalle. Tuo viimeinen kohta kirjoituksessa myös minun ajatuksia että ei koskaan tiedä mitä kulman takaa tulee kun hiukan eksyy, kaikessa omat puolensa. Välillä sitä luulee että kävipäs huonosti ja hyvin kävikin. Nuo vanhat valokuvat on niitä mitä aina etsin ja vaikea löytää..seuraavan kerran suunnistan siis Brick Lanen markkinoille…….kiitos vinkistä:-)

  1. Brick Lanen markkinat ovat tavaraa joista suurin osa ihmisistä sanoo ”romua”. Ja osittain totta kyllä. Ja on suttuista ja sekaista myös, mutta ei se aina ole haitaksi vaan aika mielenkiintoista. Valokuvia näkyi muutamalla tyypillä. Siinä ne olivat pahvilaatikoissa kadulla. Ei kuin etsimään sellaisia jotka sanovat jotakin juuri minulle.

 3. Minulle kävi tuollainen kenkäonni Pariisissa, näin second hand-ikkunassa, menin sisään ja just mun jalkoihin kuin tehdyt. Pakkohan ne oli ottaa.
  Vanhoja valokuvia ostan melkein aina myös.
  Minullakin on taipumusta toistaa omia polkujani, se on joku eläimen vaisto, näin olen ajatellut.

  Kiitos Lontoon tuulista.

  1. No sama juttu, olisin katunut jos olisin jättänyt nämä kaksi paria.Niin hyvin tehdyt, jalkaan kuin hansikas käteen.
   Lontoon tuulet hiukan vielä jatkuu….

  1. En kysellyt mitään noista mutta kun niitä joitakin heppuja katseli niin olisin aika ällistynyt ellei heiltä voisi ostaa mitä vaan…vaikka anoppeja kilon palasina, tai mitä nyt kukin sattuu tarvitsemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s