London V

DSCF3176

DSCF3177

DSCF3180

DSCF3199

DSCF3202

DSCF3206

DSCF3209

DSCF3211

Haluan suositella:

laivamatka Lontoon pohjoispuolella Regent’s Parkin yläreunalla Camden Lockista Regent’s Canalia pitkin Little Veniceen – tai toisinpäin  (tai meno-paluu!).  Yksi suunta kestää 50 minuuttia, paitsi jos jää pois London Zoon kohdalla. Kiva tapa mennä eläintarhaan, jos sinne hinkuaa. Käytimme London Waterbus Companya, muitakin varmaan on. Heidän sivuiltaan löytyy hyvät tiedot mitä, missä, milloin.

50 minuutin matkan aikana näkee kapean kanavan molemmat rannat, niillä paljon asuntolaivoja, upeita taloja ja valtavia puutarhoja, myös siltojenalusia (ja niiden miehiä), tiilitaloja joiden kulmat vihertävät jatkuvasta kosteudesta, tunnelin johon mahtuu vain yksi laiva kerrallaan. Enkä voinut estää että paikoitellen tuli ”Young Adam” -tunnelma. En olisi lainkaan yllättynyt jos vedessä olisi joku kellunut naamallaan, hiukset leväällään, hamekangas vartaloon kietoutuneena….

Oli riivatun kylmä ja harmaa päivä. Siitä huolimatta suositeltava reissu. Aurinkoisella ja lämpimällä ilmaan varmasti vielä suositeltavampi. (Tosin takuulla erilainen. Nyt ajelimme melkein koko matkan ainoina matkustajina, ja se oli aika jännää.)

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”London V

 1. Ennen kuin olin lukenut tekstiä, olin tulossa kommentoimaan kuvien perusteella: ”Young Adam!” Mutta tuollahan se luki jo. (Pitää katsoa se leffa uudestaan, vinkkasit silloin aikoinaan. Vivian Maierkin näytettiin tv:ssä just taannoin, nappasin talteen, olihan!).

  1. Katja: kyllä oli semmoiset Young Adam _maisemat että pois alta! Jotenkin täysin ajattomat. Katson sen aina välillä tai selailen kirjaa ellen peräti lue kokonaan. Niin hyvää tekstiä että kateeksi käy.
   HArmittaa kun en ole voinut nähdä Maier -dokumenttia!

 2. Huhtikuun Lontoon matkalla kävelimme pitkän tovin pitkin ko kanavan rantoja. Sekin mukanaa. Ensi kerralla menemmekin veneellä.

  1. Emmää vaan tajua! Mutta hei, mennään joskus yhdessä seilaan! Tai viet S:n ja M:n, kyllä tykkäis. Elukkatarhaan siitä puolesta välistä….

 3. Olen tehnyt tuon laivareissun heinäkuun helteessä. Oli lumoava silloinkin. Menneen maailman tunnelmaa. Menimme Camden towniin Regent’s Parkin kautta kävellen ja palasimme veneellä. Hyvä päivä.
  Kiitos Lontoon tunnelmista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s