Lontoo VI

DSCF3242

Regent’s Park. On se valtava! Keskellä viikkoa, huonolla ilmalla ei tullut vastaan juuri ketään, joitakin koiranulkoiluttajia, pari lenkkeilijää, vanhoja naisia yksin tai kaksin.

 

DSCF3246

Äiti sanoi: niin paljon erilaisia kasveja ja lintuja joiden nimeä ei tiedä tai ei muista. Minä huomasin saman.

DSCF3250

DSCF3259

DSCF3262

Viimeisenä päivänä siis Regent’s Park, lounas aivan hotellimme nurkalla Mc Glynns Free Housessa jota en varsinaisesti suosittele, mutta johon aivan hyvin voin mennä uudelleen. Sopivan tyly omistajaukko, tilaus keittiön ovelta ja sitten naaman eteen valtava annos currya ja riisiä, vielä valtavampi lammaspata ja muusi. Ja ne isot oluet, jotka pysyvät lasissa (pöytään asti) vain nesteen pintajännityksen ansiosta. tv:ssä kerrottiin että nuori koulupoika oli tappanut opettajansa, omistajan poika käänsi tiskin takaa kanavan musiikiksi.

Ja sitten menimme ihan nurkan taakse British Libraryyn. Mitä aarteita! Suosittelen pysyvää näyttelyä Treasures of the British Library.

Pieni raporttini Lontoosta päättyy tähän. Huomaan että piti mainita mm. The Warrington pub, josta Merja on Villa Inkeri -blogissaan kirjoittanut. Minulla ei ole sieltä kuvia, minulla on vain mahtava makumuisto kanasta ja muutoin mukava muisto todella hyvästä ja ystävällisestä palvelusta. Yhdistimme lounaan The Warringtonissa edellisessä postauksessa mainitsemaani laivamatkaan. Pub on siellä Little Venicen päässä, katselkaa osoitteet kartalta.

Jos joku jaksaa vielä lukea pari riviä niin vinkiksi:

Lontooseen pääsee kaamean kätevästi junalla Brysselistä tai Pariisista. Niin tai Amsterdamista. Brysselistä matka kestää kaksi tuntia, ja asema on molemmissa päissä kaupungissa, eli ei missään pellolla monen kymmenen kilometrin päässä. Ajatelkaa siis miten kiva reissu tulisi kun yhdistäisi vaikka Amsterdamin ja Brysselin, tästä sitten junalla Lontooseen…tai jos haluaa yhdistää Pariisin niin sekin on tuossa junamatkan päässä. Ja onhan Saksakin vieressä. Joku viikon, parin reissu ja pari kolme pääkaupunkia (ehkä muutakin!) tarkastelun alaiseksi!

Matkaoppaaksi en taivu mutta annan mieluusti vinkkejä ja neuvoja jos osaan.

 

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Lontoo VI

 1. Minua kiinnostaa kyllä tämä junareissu Lontooseen! Kiitos kun avasit tätä ajatusta.
  Amsterdam-Lontoo…jään miettimään. Mutta mua hirvittää aina se merenalainen pätkä, millaiselta se tuntuu. Samaltako jos istuisi metrossa?

  1. Tutki Eurostarin sivuja juna-asiaan liittyen. Voit ostaa sitä kautta liput. Merenalainen pätkä kestää 25 min. ja se on kuin pitkä tunneli. Ulkona on mustaa, välillä ohi vilahtaa lamppu. Mitään ”tuntemuksia” ei ole, ellei sitten mielikuvitus tee tepposia. Hiukan korvat saattaa mennä lukkoon, mutta mulla menee paljon enemmän sen merenalaisen tunnelin jälkeen tulevissa lyhyemmissä tunneleissa Englannin puolella.

   1. Kiitos. En todellakaan ole ymmärtänyt aiemmin, että se meren alitus kestää noin vähän aikaa!
    Laitan viisivuotissuunnitelmaani:)

 2. Regent´s Park on valtava. Se oli lähipuistoni Lontoossa, joten minulle hyvinkin tuttu ja siellä on ihan pakko käydä jokaisella Lontoon matkallani. Toisaalta tunnen siitä hyvin vain tietyn osan, sillä kokonaisuudessaan olen kiertänyt sen vain kerran. Puiston vieressä olevalle Primrose Hillille kannattaa muuten kiivetä ihastelemaan kaupunkinäkymää. Kävittekö?

  1. Primrose Hill jäi vielä. Ilma oli tosi ankea eivätkä jalat viimeisenä päivÄnä ihan huippukunnossa. Sain kuitenkin oikein kivan yleiskÄsityksen puistosta!

 3. Kiitos Lontoo-pläjäyksestä! Kiva jos tykkäsit Warringtonista. Tuollainen kanaaliajelu olis Lontoossakin kiva, joskus olen sellaisella käynyt Amsterdamissa.

  1. Tykkäsin Warringtonista, tosin se alue missä se oli ei ole ”minun” tyylistäni tai miten sen sanoisi, oli niin kauhean somaa ja sievää, minulle vähän epäkiinnostavaa. Kaunista kylläkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s