Suunnitelmia Japanin varalle

Sain pojaltani listan asioista joita hän haluaa nähdä ja tehdä Japanissa – sitten lokakuussa. Niin kauan on vielä odotettava, vaikka kokemuksesta tiedänkin että aika on käsillä nopeammin kuin nyt osaan arvatakaan.

Poikani lista ei kuulemma ole vielä lopullinen. Nyt jo se on mielestäni hämmästyttävän kiinnostava. Siinä  on monia samoja asioita kuin omalla listallani (jota en kylläkään ole vielä saanut aikaiseksi tehdä, kaikki on vasta päässäni, poikani on ollut tehokkampi!), mutta ennen kaikkea siinä on asioita joita en olisi uskonut viisitoistavuotiaani listalta löytäväni.

Esimerkiksi temppeleitä. Mutta hiivatti, totta kai me nyt temppeleihin mennään kun kerran Japanissa ollaan.

Poika toivoo myös Ghibli -museota, joka on sisäänpääsyn kannalta hiukan toisenlaisen kuin mikä tahansa toinen museo. Lippuja myydään nimittäin vain rajoitettu määrä jokaiselle päivälle, niitä myydään kolmen kuukauden jaksoissa eteenpäin ja lippu pitää olla hankittuna etukäteen. Mutta ei pidä lannistua, selkeiden ohjeiden mukaan onnistuu varmasti kun on ajoissa asialla. Nämä jutut pitää vaan tietää, jos mielii Liikkuvan linnan, Naapurini Totoron ja muiden maailmaan….

Tottorin hiekat ovat myös poikani listalla. Sinne matkaamme Kiotosta junalla. Tämän listaaminen oli minulle suuri yllätys – poikani nimittäin vi-haa hiekkaa rannoilla noin yleensä. Mutta tämä onkin Japanissa, ja tässä on kieltämättä jotakin todella kreisiä ylipäätään.

Tokion -listalle poika on laittanut muutamia korkeita paikkoja joista näkee ”kaiken”, Akihabaran alueen (hän onkin hiukan otaku…) ja joitakin anime- ja mangakauppoja hän on listannut nimen ja osoitteen kera.

Muutama päivä keksimme listaan yhden ehdottoman must -kohteen: Miraikan -innovaatiomuseo Odaiban tekosaarella Tokiossa. Se vaikuttaa kaiken kaikkiaan mielenkiintoiselta paikalta, mutta kiinnostuimme varsinkin mahdollisuudesta nähdä Komodoroid, Otonaroid ja Telenoid, ja jopa kommunoida (???) niiden kanssa. Kun vielä aiomme matkata Odaibaan Yorikamome  monoraililla ja tunkea vaikka väkisin ensimmäiseen vaunuun ison lasi-ikkunan taaksen (ei kuskia!) niin uskon että tulee vähän scifi-reissu.

Jatkamme listaamista, sillä tämä matka suunnitellaan huolella. Jonnekin muualle saattaisin lähteä mielelläni ilman niin mitään ajatuksia siitä mitä haluan nähdä, mitä tehdä, mutta en Japaniin, ensimmäistä kertaa.

 

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Suunnitelmia Japanin varalle

 1. Minulla on vielä jemmassa yksi Miyazaki-artikkeli, kun en oikein tiennyt täsmälleen onko poikasi kiinnostunut – siis, laitan tulemaan 🙂

 2. Voi että, kuulostaa hienolta! Jännittävää! Vaikken ole itse käynyt, niin tuon esikoisen kautta olen saanut tunnelmoida.
  Katson kuvia ja hämmästyn aina kun katunäkymä on niin japanilainen, oikeasti 🙂 Siellä on oikeasti sen näköistä. Kuin olisi japanissa. Miyazakin elokuvassa. Kuvassa. Vieraalla planeetalla omalla planeetallaan.
  Matkastanne tulee mahtava. En malta odottaa. Ottaa paljon kuvia.

 3. Mahtavat suunnitelmat, kuin eläisitte matkaanne jo nyt! Vain hajut ja maut ja todellisuus odottavat lokakuuhun. Se meittin puoliekstemporee matka Tokioon muutama vuosi sitten toimi hyvin lähes täysin suunnittelemattomasti, mutta jäljelle jäi kuitenkin ajatus siitä, että ”sitten joskus” teen matkan Japaniin perheen sijasta joko ihan yksi tai jonkun esim. saman ammattikunnan edustajan kanssa…

 4. Uskon että tulee aivan upea matka kaikkineen! Itse en ole Japanissa käynyt mutta tehnyt sen havainnon, että se ei jätä ketään kylmäksi…

 5. Au, mahtavat suunnitelmat, huomaan Japani-kuumeen tarttuvan! Siellä on niin erilaista ja silti niin helppoa. Jos merenranta houkuttaa, suosittelen tsekkaamaan Kamakuran, joka on noin tunnin junamatkan päässä Tokiosta.

 6. Hienoja suunnitelmia! Tosin suurin osa minulle vanhalle rouvalle aivan hepreaa… Jos kaiken teknologisemman vastapainoksia haluatte hieman luontoelämyksiä, suosittelen Hiroshiman edustalla sijaitsevaa Miyajiman saarta. Siellä on mahtavat maisemat, köysirata vuorille, patikointireittejä, villejä apinoita ja kesyjä peuroja. Ja upea temppeli.

 7. Samaa sanon kuin muutkin: kyllä teille taitaa tulla mahtava reissu. Ja matkailun yksi parhaimpia puolia on juuri tuo suunnittelu ja kutkuttava odotus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s