Luomistöitä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä talossa on tehty luomistöitä jo vuonna 1943 ja vieläkin tehdään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain selville että tässä talossa on asunut joku joka on kutonut käsin myyntiin. Kuitin mukaan on asiakkaalle toimitettu 11.3.1943 ainakin sukkia ja tumppuja.

Ei ihme että tänne muutettuani aloin uudelleen kutoa. Täällä on luomisen henki ilmassa!

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Luomistöitä

 1. Saitpa jännän asian selville! Mä tarvitsisin tuota luovuutta. Tarttuisikohan se muhunkin jos tulisin käymään.

 2. Hauskaa! 🙂 Mä kuulin myös, että tässä talossa on ollut mm. lankakauppa. No nyt on enää lankoja….Jotka kyllä huutelevat kutojaa.

  1. Kati: mullei oo lankoja. Haen ihan tiettyÄ sävyä mutten ole vielä hyvää löytänyt. En liioin tiedä mitä siitä tekisin, mulla on nyt vaan tämä värifiksaatio. Pitäisi olla hyvä, kylmä pullonvihreä.

 3. Siis ihan mahtavaa. Minä ajattelen aina uusissa paikoissa että kukahan siellä on ennen asunut ja mitä siellä on ollut. Viimeeksi kesällä Englannin maaseudulla lainatalossa mietin koko ajan millaista elämää siellä on vietetty ja kuvittelin sitten miten voisin olla talon uusi rouva ja tarjoilisin teetä takapihan puutarhaan…no lainarouva olin vain viikon ja tarjoilin miehelleni siellä aamiaisen mustarastaan laulaessa aamuisin.(vai oliko se mustarastas…)

 4. Ai että siellä oikein tumppujakin on tarvittu? Mulla on nyt sukkakudonta meneillään, se kuuluu tähän vuodenaikaan kait että pitää alkaa varautumaan talveen…

 5. Merja: ehkä talvet oli kylmempiä! kohta alan minäkin sukkiin. äitini on luvannut tehdä pojille ja miehellenikin, itse teen itselleni koska määkin tykkään kutoa sukkia!

 6. Kangaspuilla kudon, puikoilla neulon. Tjaah, mutta toisaalta kun teen villasukkia, se on sukankutomista…jännä juttu. Munakoison väristä lankaa tahtoisin minä.

  1. Tampereella kudotaan muutakin kuin sukkaa. Tai en ole ainakaan milloinkaan kuullut tamperelaisen neulovan villapaitaa. Munakoisolanka olisikin hieno väri.

 7. Tamperelainen äitini sanoo, että neuloo, kun ompelee käsin. Sukkaa hän kutoo puikoilla ja kangastakin kutoo kangaspuilla. Termit on monet, mutta lopputulos ratkaisee.

 8. Tamperelainen tosiaankin KUTOO puikoilla ja kangaspuilla, mutta NEULOO neulalla ja OMPELEE koneella. Kyä näino, meinaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s