Lauantaina kuuden jälkeen, kun ihmiset kokoontuvat terasseille ja kahviloihin

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….kävelen ohitse, panen merkille mikä mainio ilta istua ulkona, mutta kävelen mieluummin.

Mielenkiintoni lohjennutta maalia ja hapertuneita ikkunanpuitteita kohtaan vain kasvaa vuosien myötä.

Enää en häpeä pysähtyä tuijottamaan ja ottamaan kuvaa paikasta missä ”ei ole mitään”. Ihmisiä en tohdi edelleenkään kuvata.

 

 

 

Mainokset

18 kommenttia artikkeliin ”Lauantaina kuuden jälkeen, kun ihmiset kokoontuvat terasseille ja kahviloihin

 1. SAmppa, heh, joo ainakin sen suhteen että katseita kyllä saa osakseen kun sihtaa johonkin homehtuneeseen lankkuaitaan vaikka vieressä on kuuluisa art nouveau -rakennus!

  1. No, eihän sitä pidä hävetä, että näkee kauneutta siellä, missä muut eivät näe. Vaikka se hassulta tuntuisikin ja turistit nauraisi.

 2. Vanhat, kauhtuneet ja rapistuneet maalipinnat ovat ihan valtavan upeita. Voisin ihailla niitä vaikka maailman tappiin. Ja yleensä patinoituneet pinnat. Mä en ikinä pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka haluavat maalata kaiken vanhan hohtavan valkoiseksi. Mitä mielenkintoista siinä sen jälkeen on?

   1. Totta. Osa maaleista tuoksuu kyllä hyvälle. Siis öljymaaleista, lateksi haisee vain muoville. 😉 Mut se oikean vanhan suutarinliikkeen tuoksu. Oi. ❤

 3. Ymmärrän. Itsekin saan ihmetystä kulahtaneita seiniä ja betonia kuvatessani. Eräät kommentoivat että otan omituisia kuvia. Olen saanut paljon inspiraatiota näistä sinun kuvistasi, täällä on kaunista.

 4. Minä tykkään kovasti näistä sinun rapistuneista ei mistään. Sitä paitsi kauneus ei ole ei mitään, vaan arvo sinänsä. Ainakin taideteoksissa, minun subjektiivisesta näkökulmastani määriteltynä.

 5. Se on taito kuvata rapistunutta ja saada se ei mikään näyttämään hienolta. Minä myös tykkään lohkeilleesta maalipinnasta ja rosoisista kulmista, kaikesta kuluneesta ja kauhtuneesta. Niissä on kauneutta. Mutta niin tuttua ettei kaikki sitä ymmärrä. Rohkene vaan kuvata ihmisiä myös. Itse kysyn joskus luvan, mutta monesti käy että se miksi haluan juuri sen ihmisen kuvata ei ymmärrä vaan alkaa ojennella kampausta tai ottaa vanhan kuluneen villamyssyn päästä pois kuvauksen ajaksi kuten kerran alpeilla vanha käyräpiippuinen mies. Ensin ei suostunut vaan sanoi että haluatte vaan näyttää muille sitten että tälläinen vanha ukon käppyrä siellä asusti mutta kun sain ylipuhuttua niin suostui mutta sen roikkuvan, vanhan villapipon otti päästään vaikka se oli minun silmissä se puoli kuvaa jo sen piipun ja parrakkaitten kasvojen lisäksi.

  1. Pitäisin eniten sellaisista henkilökuvista että ihminen olisi siinä täysin tietämättömänä että häntä katsotaan, saati kuvataan. Ja jos sellaisen joskus otankin, ttunnen että varastan.

 6. Minäkin arastelen ihmisten kuvaamista, tuntuu vähän siltä kuin varastaisin heiltä jotain, jos otan kuvan. Joskus salaa uskallan napata, ehkä isossa kaupungissa on vähän helpompaa, tuntuu, että siellä kuvaajia riittää muutenkin aika paljon.
  Mutta rapistuvaa kauneutta pysähdyn minäkin usein jo aika rohkeasti kuvaamaan ja ihailemaan, ihan hitaasti ja nauttien.
  Tuollaiset lattiat kuten neljännessä kuvassa, ne ovat upeita, kaupunkimaisia.

  1. sinäpÄ juuri tästä varastamisesta puhut myös. Joissakin tilanteissa on kyllÄ helpompaa tai jos on niin kaukana että…se tuntuu jotenkin sallitummalta. Tai on kuin kuvaisikin jotakin muuta ja henkilö olisi vain osa siitä.

 7. No, kun niitä ihania lohkeilevia maalipintoja on täynnä kodin jokainen ikkuna, alkaa kaivata sitä valkoista ja sileää ;). Vaan kuvasi ovat tunnelmallisia, ja nautin niin kovasti tästä blogista joka pursuaa hetkiä ja pohdintoja ja älyä noiden ”ostoskatalogiblogien” vastapainona.

  1. ikkunanpokat meilä on nyt kunnossa muuten…tällaisten rapistuneiden ovien ja seinien takana itsekin asun ja välillä kaipaan ellen valkoista niin ehjää. Mutta aika harvoin, se on sanottava.
   Viimeinen lauseesi ilahduttaa minua kovasti. Oi että sentään. Yritän pitää linjan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s