Villa Empain

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Villa Empain täällä Brysselissä. Kävin eilen ja kuulin talosta loistavan oppaan esittelyn. Kun käy vieraita muualta tulee itsekin mentyä paikkoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämmentävä paikka, hämmentävä historia. Ollut mm. saksalaisten joukkojen majana, Venäjän suurlähetystönä, RTL:n käytössä, 12 vuotta tyhjillään ja asunnottomien valtaamana, graffitien peitossa…Talon rakennuttaja on tuskin lainkaan asunut siinä itse. Nykyisellään Villa Empain on onneksi fiksussa käytössä (mm. näyttelyitä) ja hyvissä käsissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Villa Empain

    1. hei kaima! Tykkäsin kovasti. Yksinkertaista, hyvinkin yksinkertaista ja selkeää. Valo ja varjot tekivät suuren osan ”sisustuksesta”.

  1. Hieno! Paljonhan täällä olis nähtävää ja tutkittavaa. Minä olen katsellut vähän opastettujen kävelykierrosten ohjelmia. Enimmäkseen tykkään hortoilla ja katsella itsekseni, mutta joskus olisi mukava saada vähän tarinaa ja tietoa siihen sivuun.

    Eikä kaikkia paikkoja ihan omin nokin hoksaakkaan. Harmittaa, kun Islam Brysselissä- kierros meni ohi, kun hoksasin flaaminkielisen binnestebuiten- sivuston vasta nyt.

  2. Lempi: joo, täällä on paljon kaikkea opastettuakin. Samoin mmieluiten itse hortoilen, mutta esim. tästä talosta ei olisi saanut samaa irti ilman loistavaa opasta!

  3. Jotakin japanilaista olen näkevinäni tuossa rakennuksessa. Kaunis. Minäkin olen hortoilija ja yleensä hyvinkin innoton ja laiska lähtemään opastetuille kierroksille, mutta joskus ne vaan ovat niin paljon antoisampia kuin itsenäinen hortoilu.

  4. Minä tahtoisin aina mieluummin ilman opasta, ihan siksikin ettei kielitaitoni riitä saamaan opastuksesta irti juuri mitään. Sitten vain vääntelehdin ja pitkästyn. Joskus kyllä-tai aika usein-suomenkielisen oppaankin seurassa. Viimeksi olin Helsingin työläisasuntomuseossa, jossa oli pakollinen opas. Opas ei kertonut mitään, mitä en entuudestani jo tiennyt, oli ihan hirvittävän pitkäpiimäistä ja kierroksella olin vain yksin minä. Ja kun halusin jotain kysyä siitä mistä en tiennyt(en keskeyttänyt), ei vastattu. Annettiin ymmärtää, ettei täällä kysellä!
    No niin, piti sanomani että kyllä minäkin tuolla(kin) mielelläni kävisin. Ylipäätään jossakin. Nyt ollut maisemanvaihdoksen puutosta puuduttavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s