Kaatuu, kaadetaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mies meni kaupungintalolle tilaisuuteen missä kerrotaan mitä kotikatumme koivuille meinataan tehdä. Tai sen tiedämme – ne kaadetaan, siitä tuli jo lappu – mutta lähinnä että mitä sen jälkeen. Mitä tilalle, koska ja niin edelleen. Ja saa siellä kai valittaakin ellei ole tyytyväinen päätöksiin.

Kadun koivut ovat vanhoja ja korkeita, suurin osa kummallisesti ja vaarallisesti vinossa. Ymmärrän kyllä, kova tuuli voi kaataa koska hyvänsä. Vaan kovasti olen noihin tottunut, ne ovat olleet kuin Suomi lähelläni. Ei koivuja täällä ihan missä vain ole.

Kerran kävelin yhtä näistä päin. Ihan suoraan posotin, katselin koipiini. Minulla on edelleen arpi silmäkulmassa.

Japanissa pääsin bambumetsään. Se ei ihan heti unohdu.

 

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Kaatuu, kaadetaan

  1. Kummasti noita puita aina jää kaipaamaan. Meillä on tässä kadun varrella valtavia, vanhoja poppeleita. Myrskyllä hiukan mietityttää, milloin on se päivä, jolloin niiden tukevuus loppuu kesken, mutta toisaalta olisi tosi vaikea kuvitella maisemaa ilman puujättiläisiä.

  2. Koivut ja Suomi. Meilläkin koivukuja näkyy ikkunasta ja kun vanhoja lahoja puita vuosi sitten kaadettiin se sattui jotenkin. Tänään näin koivuhalon naapurin oven vieressä, sen päällä oli tuikkukynttilä ja tuli sellainen ikävän tunne…Suomi siellä kaukana ja ne valkorunkoiset koivut. Kaapissani on palanen lapsuuden koivuni kuorta. Se oli laho ja isä oli sen kaatanut ja säästänyt palan kuorta minulle aarteeksi.

  3. Otan osaa, todella! (Ja tässä kohtaa tuo fraasi tuntuu jopa osuvammalta kuin ihmishengen kohdalla, en yht’äkkiä tahdo osaa analysoida, miksi) Koivulla on oma sielunsa, omat viestinsä, erilainen kuin muilla puilla. Ehkä puut voivat olla jopa persoonia – ja voivatkin! Miulla on jemmassa kaunis, valkea, sileä tuohiarkki, jolle tahtoisin jotain… katsotaan, raaskinko sitä käyttää muuhun kuin ihaluuni 😉 Runonkin ole koivulle kirjoittanut (ei julkaistu mutta periaatteessa julkaisuvapaa 😉 Ja sitten olisi tietysti muitakin puita, mutta lopetan tähän kun on pakko painaa muuta puuta :O

    1. Kuvia noista puista kyllä on. Ylipäätään tästä meidän katunäkymästä. Silloin kun en ollut vielä töissä muistin ottaa säännölliseesti kuvia vuodenaikoijen vaihtelusta. Nyt huomaan se jääneen.

      Nuo puut kaadetaan kai kesän aikana, ei ennen. Maisema muuttuu tosi paljon, mutta voivat ne uudetkin puut olla kivoja. Ei vielä tiedetä mitä ne tulevat olemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s