Villan kanssa

Olen ollut aika mykistynyt Ranskan tapahtumista. En välitä sanoa siitä yhtään enempää oikeastaan vieläkään.

Nyt kun valmiustaso on nostettu Belgiassakin ja vahvasti aseistetut poliisit seisovat vähän siellä sun täällä, kun poikien koulu kiristää turvaohjeitaan pari kertaa viikossa entisestään, kun helikopterit tuntuvat pysähtyneen taivaalle, pilliautot tuntuvat kaahaavan normaalia useammin ja metrossa heiluu aseistettu mies…

…nyt olen yksinkertaisesti päättänyt olla pelkäämättä kaikkea paitsi pelkäämistä.

Mihinkään muuhun en voi vaikuttaa. Voin vain toivoa.

______________________________

Vedin tuohon viivan. Tämä on Piilomaja ja Piilomaja tarjoaa nimensä mukaan piilon. Se ei tarkoita että pää pantaisiin pensaaseen ja ignoreerattaisiin  tosiasiat. Se tarkoittaa sitä vaan että täällä keskitytään muuhun, täällä keskitytään hyvään ja rakentavaan niin hyvin kuin se on mahdollista.

Tänään keskityn käsitöihin. Olen istunut aika paljon sohvassa villan kanssa.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Islantilaispaitani jämälangoista sain tehtyä kaikkiaan neljä pipoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No sitten olen tehnyt tällaisen tumpun. Toinenkin varmaan kannattaisi tehdä. Siihen pitäisi nyt jotenkin laittaa peukalo tuohon oranssin langan paikalle. Se on varmaan ihan helppoa, en vaan koskaan ole tuolla tavalla tehnyt. Ohje on tässä, helppotajuinen ja selkeä. Kiitos tekijälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieheni pyysi myös islantilaispaitaa. Hän valitsi itse värit, mitä ihmettelen vieläkin. Hän on nimittäin ”en tiedä, sano sinä” -henkilö. Painan tämän nyt kiireesti valmiiksi ettei talvi lopu kesken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvi, tosiaan…Lopuksi tarjoan teille kuvan meidän talvisäästä. Verhon läpi, sillä muuten teitä alkaa pelottaa. Kun Brysselissä on paska ilma niin se on sitten tosi paska.

Muokkaus puolen päivän jälkeen: jalkarättisateen jälkeen tästä kuoriutui oikein hieno, aurinkoinen päivä. Nappasin miehen kävelylle.

Mainokset

15 kommenttia artikkeliin ”Villan kanssa

 1. Kauniit tumput! Ilmasta: täällä on välillä ollut pakkassää, sitten taas ihana loska, jonka jälkeen lammikot jään päällä keli. Ihan hirveetä, mutta toistaiseksi en ole vielä onneksi vetänyt lippoja.

  1. Kiitos vaan, Merja. Tykkään tuosta kuviosta. Värejä vaihtamalla tulisi varmaan aika erilaisia. (Tietysti, mutta tarkoitan siis että kun on vahva kuvio niin voi leikkiä sen kanssa että miten vahva kontrasti on värien välillä.)

  1. Semmoista se vähän on niin. Ollaan me kovasti kotona puhuttu, mutta veivaahan se hiukan sitä samaa rataa koko ajan. Ei tuollaisia oikein pysty kylmästi vaan analysoimaan.

 2. Hienosti sanottu, tuo blogin sisältöä koskeva pätkä. Yhteen aikaan käytiin kovaa debattia siitä, että lifestyle-blogeissa keskitytään vain ihaniin asioihin ja ettei kenenkään elämä ole oikeasti sellaista ja että eihän se silloin mitään oikeaa elämää ole. (Muistan itsekin yhden jakson elämässä, etten pystynyt lukemaan hyväntuulen blogeja oman tilanteemme vuoksi.) Mutta eihän mukavista asioista kertominen tai niihin keskittyminen omassa piilomajassaan tarkoita ollenkaan sitä, että ignoreeraisi oikeasti koko real-lifen ja sen mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Päin vastoin, hyvästä bloggaaminen voi olla jollekin vaikka terapiaa.

  Mutta nuo neulomukset. Tulee kade, kunpa minäkin (ehtisin/viitsisin/osaisin). Upeita ovat!

  1. Kiitti, Mirva. Joo, sellaista debattiahan sitä oli ja aina välillä näkyy. Olen niin usein saanut muiden blogeista ”terapiaa” tai ainakin uutta ajateltavaa ja ideoita ja lohtua ja vaikka mitä auttavaa ja mukavaa että kyllä, olen ehdottomasti sitä mieltä että hyvÄstä kirjoittaminen on hyvästä. Mikä EI tarkoita ettei muusta voisi kirjoittaa. Joskus siitäkin. Ihan miltä kulloinkin tuntuu.

   Kiitos neulekehuista. Jotenkin touhu nyt sujuu.

 3. Oletpas tehnyt kaikkea hienoa! Täälläkin aika menee villan kanssa, nytkin polvella keskeneräinen pipo ja aiemmin tänään päättelin taas yhdet tumput. Kutominen on niin kivaa ja terapeuttista, tuntuu hyvältä nähdä työnsä tulos, paitsi jos onkin tullut tekele joka ei mahdu, istu tms.

  Ranskan asioista samalla mykistyneellä linjalla. Seuraan.

  1. Liivia, noin juuri, kutominen on juuri tuollaista. Heti näkee mitä tulee ja siihen on vaikuttaa ihan reaaliajassa:) On oman työnsä herra, hyvässä ja pahassa.

   Joo, ei voi kun seurata.Tässä on nyt kyllä asia johon ei voi vaikuttaa.

 4. Teet kaunista kirjoneuletta. Minulla on sellainen tavoite tälle vuodelle että opettelisin kirjoneuleen. Olen kamalan huono kestämään oppimisprosessia. Sitä ettei heti suju.

  Inspiroiduin näistä kuvista!

  1. Kiitos Iina. Opettele, yllätyt sen helppoudesta, luulisin. Ota joku selkeä ohje. Tämäkin tumppuohje on minusta sellainen. Sitten vaan luet ruutupiirrosta kuin karttaa.

 5. Kyllä olet hienoja tehnyt, nuo tumput on upeat! Ja miehen valitsemat värit myös. Kelpaisi mullekin. Vitsit sentään noi tumput on niin hienot, nyt pitäisi kyllä kokeilla…

 6. Hei ja taas kaikkea ihanaa. Sielu lepää blogissasi. Ja niinkuin moni jo kirjoittanut, siitä kamalasta, eihän sitä voi pysäyttää omaa elämää ja pelkoa ruokkia. Onko sulla vinkata ohjetta miehen islantilaisneuleelle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s