Filmiä

OT kesä 2014238

OT kesä 2014243

OT kesä 2014245

Nyt kun minulla on filmiskanneri niin voin tehdä tällaistakin: kuvata filmille, sitten vain kehittää filmin (maksoi 2,95 €) ja skannata sen. Sen jälkeen, jos haluan, voin teettää paperikopioita. Etuna tässä on se että voin skannerin avulla käydä kuvat ensin läpi ja tehdä paperille vain ne jotka todella haluan. Se maksaa sitä paitsi vähemmän kuin suoraan filmistä kuviksi teettäminen, sillä skannauksen jälkeenhän kuvat ovat mukamas ”digikuvia”.

Nyt kun ulkona on kylmä tuntuu hyvältä katsella näitä Tampereella viime kesänä kuvaamiani ruutuja. Ymmärrän kyllä etteivät ne teknisesti ole mestarillisia, mutta niillä on minulle suuri merkitys, monessakin mielessä. Ihan vaikka kuvamuistinakin. Isäni oli vasta kuollut, perheeni palannut kotiin Belgiaan. Pesin äidin kanssa mattoja sillä se tuntui juuri silloin siltä mitä meidän tulee tehdä.  Oli kuuma ja aurinko teki kaiken kauniiksi mutta muistan katselleeni piteneviä varjoja hiukan eri silmällä kuin aikaisemmin. Surusta huolimatta päällimmäiseksi tunteeksi jäi kauneus, rauha, kiitollisuus. Ehkä on kyse siitä mihin kiinnittää huomiota, miten katsoo.

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Filmiä

 1. Mä tarvitsen filmiskannerin. Ihan ehdottomasti.

  Näistä kuvista huokuu tunnelma, tuo alin on niin hieno. Jotenkin niissä vaan on juuri tuo kaikki mitä kerrot. Katsomisen tavalla on iso merkitys.

  1. Voipi olla että tarvitset. Ja sillähän voi sitten skannailla mitä vaan, että siinäkin mielessä.
   omani on Epson V550 ja juuri tuon mallin hinta on parin sadan nurkilla (Ranskassa).

  1. Julia: No juuri samaa olen aina tuossa maisemassa ajatellut. Se ei ole kovin ”suomalaisen näköinen”. Kuitenkin ollaan turvallisesti Tampereella ja iidesjärven rannalla.

 2. Filmiskanneri olisi kyllä aika loistava juttu. Tykkäisin hankkia vanhan kameran ja kuvata filmille, mutta tuohan helpottaisi sitä paljon… Mattojen pesu on työtä, joka on aina kuulunut kesään. Me emme ole päässeet muutaman kesään ja räsymatotkin tuli pesetettyä pesulassa. Ehkä niitä joskus voisi kaivaa esiin ja käyttöön ja käydä pesupaikalla muistelemassa menneitä…

  1. Mulla on mun vanha Olympus Trip jolla nää kaikki kuvat on otettu ja sitten isän vanha Nikon ja nyt kun vasta harjoittelen sillä niin onhan se paljon halvempaakin kehittää vaan filmi eikä joka hiivatin mustasta ruudusta paperikopiota….kun muutenkin olen vähän vastaan sitä että alkaa syntyä laatikollisittain paperikopioita…
   Toi pesupaikka on tosi kiva!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s