Huhtikuu loppuu tähän

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minua pyydettiin tänään kolmeen eri paikkaan. En mennyt, tulin kotiin.

Satoi rakeita kun olin kenkäkaupassa sovittamassa kenkiä joilla en koskaan pystyisi kävelemään. Ruokakaupassa näin  entisen alakerran naapurin, sen mösjöön, joka on ollut hylsyjä keränneen tekstini esikuvana. Melkein pyysin häneltä anteeksi kun en nyt onnistunut. Sanoin kuitenkin vaan että onpa koleaa, olisipa lämmin.

Pari tuntia huhtikuuta on vielä jäljellä. Kaadoin lisää viiniä. Olemme puhuneet vanhoista asioista ja yrittäneet nahdä tulevaisuuteen, vaikka kumpikin tuntuu siltä kuin kuin puhuisi jonkun toisen elämästä.

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Huhtikuu loppuu tähän

 1. Mä koitan suvantokohdissa ajetella, että mikään ei kestä loputtomiin -koen sen lohduttavana. Ja samalla jotenkin ymmärtää niiden hyvien (ehkä menneiden/tulevien) hetkien hienouden myös.

  Kirjoittamisen taito sulla kuitenkin on, ja olet hemmetin rohkea ja aikaansaapa, että ylipäätänsä sinulla oli kustantamoille lähetettävä kokonaisuus! Anna itsellesi siitä kredittiä, minä ainakin annan.

  Viimeisessä lauseessa paljon omia viimeaikaisia tunnelmia.

 2. Martta: Joo, annan krediittiÄ kyllä siinä mielessä että sain kasaan kokonaisuuden. Olen kauhean kärsimätön ja lyhytjänteinen, joten siinäkin mielessä se oli hiukan ihme.

 3. Jos sinä olet saanut kasaan tekstiä kirjan verran, olet kaikkea muuta kuin epäonnistunut. Ja kirjoittaahan sinä kyllä osaat. Tietty hylsyt tai yleensä negat arvostelut vaikuttavat, ovat isoja pettymyksiä.

  Toivotaan, että huomenna on parempi ja että seuraava kirjasi kelpaisi kustantajillekin. Mä uskon, että se syntyy vielä.

  1. Kati kaimaseni. Niin, en sillain olekaan epäonnistunut kun olen saanut valmista, mutta rimani on korkealla ja jotenkin mulle olisi kamalan tärkeää että joskus joku tekstini julkaistaisiin. Harmittaa, mutten suoraan sanottuna ole mitenkään tolkuttoman pettynyt. Ehkä tekstistä saa liian negatiivisen kuvan reaktiostani.
   Voi olla että parantelen tätä vielä. Tai luultavasti kyllä en, sillä olen sen jo tehnyt. Tunkesin tekstiä Gummeruksen kilpailuun ja innostuin niin kovin kun sain viestin että se oli 70 parhaan joukossa (osallistujia oli n. 700). Sitten höyläsin sitä mutten ehkä tarpeeksi:)

 4. Hylsyt ovat osa kirjailijan osaa. 🙂 Älä anna niiden lannistaa itseäsi. Jatka vain. Tykkään sanoistasi.

  Edellinen tekeleeni sai seitsemän hylsyä. Useampaan paikaan en viitsinyt yrittääkään. Nyt tuntuu siltä, etti kustannustoimittajat taisivat olla kohdallani oikeassa.
  Kirjoitan uuttaa juttua. MINUN mielestäni tämä on huomattavasti parempi kokonaisuus kuin edellinen. Toiveikas olo.

  Mutta joku aina valitaan ja se luo kirjoittajalle uskoa. Kirjoittajaryhmässäni on tuore esikoiskirjailija. Olemme koko porukka ylpeydestä pyöreinä. (Hänen kustantajansa julkaisee tänä vuonna kolme esikoista!!)

  1. Noin se on Linnea. Olisihan se ihan tautisen outoa jos tuosta vaan menisi läpi. Vaikka joillakin menee ja kyllä ne yleensä ovatkin hienoja tekstejä, vaikka eivät kyllä aina, sanottava sekin on. ei kaikki julkaistu ole minusta kovin onnistunutta. Ainahan nämä ovat mielipideasioitakin.

   1. Esikoiskirjailijoiden julkaisukynnys on järkyttävän kova. Joskus (melkein tekisi mieli sanoa ’usein’), monet julkaisseiden kirjailijoiden kolmannet ja viidennet, sun muut kirjat eivät ole kovin kummoisia, mutta ne julkaistaan kirjailijan nimen imussa.
    Vinkkaan sinulle, kun tämä esikoinen on saatavana syksyllä. Se, mitä olen siitä lukenut, on erittäin hyvää tekstiä.

 5. Linnea: Olet oikeassa. Tuossakin, mitä sanot kolmansista tai viidensistä, enkä sano sitä karkerana siksi etten ole vielä itse onnistunut kertaakaan. Kiva jos vinkkaat, kiinnostaa kyllä!

 6. Minäkin kannustan jatkamaan, jatkamaan vain. Enkä oikein tiedä, mitä muutakaan tekisi nainen, jonka suvusta löytyy hahmo nimeltä Isak Thor! (Sinuna nappaisin tuon tekstiin, ihan ehta romaanihenkilön nimi.)

  1. Katja: heeh; todellakin! Isak Thor huutaa huomiota valokuvasta. Samoin isän vaari turkki päällä Ameriikoisa, mutta on kovin eri näköinen veikko kuin Isak.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s