Pellossa

Tunne että viedään kuin vierasta sikaa. Suurimmaksi osaksi itsestä johtumatonta kiirettä ja huolta. Selviytymis- ja korjausyrityksiä.

Viikonloppuna minulla olisi ollut tilaisuus viettää päivä Pariisissa. En jaksanut lähteä. Tämä kertoo ehkä että todella tarvitsin lepoa (sillä kyllä päivä Pariisissa edelleenkin kuuluu asioihin, joille normaalioloissa sanon ”oui”). Mutta tarvitsin siis sitä lepoa ja nukahdin sukulaisten pihaan lepolasseen, vaikka ajatus oli vain hiukan istahtaa.

Sunnuntaina vierailin älyttömän kiinnostavassa paikassa ihan siinä sukulaisten kulmilla. Lehti-ilmoituksessa sanotiin että tervetuloa oppimaan miten hyönteiset ovat apuna puutarhassa (jota minulla,ei ole) ja ihan peräti hyötykasvien kasvatuksessa. Luvattiin myös opettaa miten rakennetaan ”hyönteishotelli” houkuttelemaan näitä pikku apureita sinne missä helppiä tarvitaan.

No kappas. Hyönteishotellijutut olivat kovin kiinnostavia, mutta kahta kiinnostavampi oli farmi missä tilaisuus pidettiin. Siellä vuokramaalla viljeli Jean-Marie, sellainen kaapin kokoinen punanaamainen ukko, jolla oli puoleen selkään pitkä harmaa letti päässä ja silmien paikalla vaaleansiniset lähteet. Hän tekee siellä kaiken itse. Ei ainuttakaan traktoria. Lampaita apuna, ja tietysti rivi lapioita sun muuta. Kasvihuoneissa kasvoi vaikka mitä, en edes muista mitä kaikkea. Jean-Marie ei käytä mitään kemiallisia tuotteita. Hän ei suostu edes käyttämään nylonlankaa versojaan tukemaan, koska tykkää että muovi on perkeleestä. Hän on melkoinen militantti, joka on ottanut vuosien mittaan yhteen vähän yhden sun toisen kanssa. Koska kukaan ei häntä halunnut enää palkata yhtään mitään, hän päätti alkaa elättää itsensä ja myy nyt tuotteitaan suoramyyntinä. Pientä lisätuloa tulee kolmesta ponista, joita hän tarjoaa lasten ratsuiksi.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Pellossa

  1. Ihan mahtavaan paikkaan olet taas eksynyt! Ihan kuin siitä sinun tulevasta kirjasta tämäkin juttu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s