Anybody?

Odotan jo kovasti lomaa. Vielä kolme työpäivää. Huomenna on Belgian kansallispäivä eli vapaa keskellä viikkoa. Kiitos ja tervetuloa, tiistai.

En ole valokuvannut pitkään aikaan. En osaa sanoa miksi, en vaan ole. Se harmittaa mutta sitten taas ei. Enemmän harmittaisi jos olisin kuvannut velvollisuudesta. Vielä tulee aamu jolloin herään taas kamera kädessä ja sitten on mentävä ja kovaa.

Luen Sylvia Plathin elämäkertaa. Pitkästä aikaa pysyn hereillä kirja kädessä. Olen kaivannut tätä.

Kudon villapaitaa, joka on aivan saatanan ruman värinen, suoraan sanottuna. Itse valitsin, itse teen ja kai sitten pidänkin. Kai. Ehkä. Tärkeintä on tehdä, ajattelen nyt.

Mitä teille kuuluu? Onko linjoilla ketään?

Mainokset

13 kommenttia artikkeliin ”Anybody?

 1. Täällä ollaan- kiitos kysymästä. Mökkihöperöksi kohta tulen. Vaikka olen käynyt matkalla ja päiväpyrähdyksellä turussa, muuten olen ollut kotona, siis kotona (enkä myöskään täällä näe järkeä kuvata). Välillä ajattelen, ettei kukaan toinen ole näin paljon kotona kuin minä. Edes Tampereella en ole koko kesänä käynyt. Luen Basquiatin elämäkertaa, erinomainen elämäkerraksi.
  Hyvää lomaa sulle. Ja hienon värinen se paita minusta, vaklasin tuolla toisaalla just:)

  1. Liivia, äiti kertoi Hämeenkadun elävöittämishankkeesta ja kun sen kuulin niin ajattelin että eipä haittaa vaikken tämä kesänä sitä katua näekään. Ei paikat väkisin elävöidy. Noh, se villapaidan väri on oikeastaan ok paitsi auringonvalossa-mutta eihän silloin yleensä neuletta tarvitakaan.

   1. Elävöittämishanketta kornimpaa hanketta saakin hakea! Bussin ikkunasta olen nähnyt asemalle ohi ajessani. Ehkä on sinun onnesi ettet näe myöskään Näsinlinnan ”hienoa” entisöintiä, josta täällä kyllä paukutellaan henkseleitä. Hyvä juttu, että otetaan käyttöön, mutta kyllä mielikuvituksetonta jäykistelyä on tämäkin tulos.

 2. minä olen helsingissä retkellä. salakuuntelin tänä aamuna kauppatorilla kahta mummoa, jotka vaihtoivat kuulumisia toistensa kanssa. mummot suunnittelivat, mitä kaikkea he kuluvan päivän aikana tekisivät. suunnitelmia riitti. en tiedä mitkä niistä he lopulta toteuttavat, eikä sillä ole väliäkään. tärkeintä oli samanmielinen tuumailu ja päivittely. ilmiselvästi mummot onnistuivat carpe diem -jutussa. he tarttuivat hetkeen.

  otin heistä mallia ja hyppäsin ykkösen raitiovaunuun. suosikkiraitiovaunureittini on 1A:n reitti. se leikkaa kaikkein komeimmin kaupungin historian eri kerrokset. se alkaa vanhasta teollisuusympäristöstä ja ohittaa merelliset rannat ja vallan korttelit ja jatkaa työläiskaupungin läpi aina käpylään asti. reitin varrella on paljon hyviä ja halpoja lounaspaikkoja.

  hyvää lomaa, kati.

  1. Meri, mummokuuntelu (tai pappakuuntelu) voi olla antoisaa. Minusta on kiintoisaa se miten samantyyppisiä aiheet ovat eri maissakin. Tuumailu ja päivittely kuten sanot tärkeinpänä.

 3. Minä yritän sopeutua tähän arktiseen kesään ja ikuiseen sateeseen. Kamera on kulkenut mukana, mutta kuvia olen ottanut tosi vähän. Pääasiassa ihan dokumentointimielessä, ei niitä ihan kuvaamisen ilosta napsittuja juurikaan.

  Jotenkin mökkihöperöitymistä on täälläkin ilmassa. Minä en ole mikään helleihminen, mutta suoranainen kylmyys vie kyllä mielen matalalle. Puutarha ja kasvit puolestaan kiittävät. Ei niin kurjaa asiaa, ettei sillä olisi positiivistakin puolta. Joten puen pitkät housut jalkaan, pitkähihaisen puseron päälle ja käyn ihmettelemässä takapihan viidakkoa.

 4. Ei täälläkään ole kamera juurikaan kulkenut mukana. Oikein kummastuttaa mutta minkäs teet. Ehkä joku päivä taas innostun – viimeistään siellä reissussa! Mullakin on viimeinen työviikko menossa ja lomaa tosiaankin tarvitaan. Olen jotenkin jo ihan puhki. Mahtavia viimeisiä työpäiviä – se vapauden tunne viimeisen työpäivän jälkeen niin ihana!

  1. Jenni, en muista näin odottaneeni lomaa. Ajatukset ovat kiertäneet pienenevää kehää jo pitkään. Kaipaan aukeita maisemia ja luontoa. Toivon että reissustanne tulee mukava, että näette jotakin minkä muistaa pitkään. Suunnan tietäen olen varma että niin kyllä käy!

 5. Kati, olen paljon kuullut siitä arktisuudesta. Harmittaa ihan kaikkien niiden puolesta joita se kiusaa, varsinkin kun meillä on ollut säiden puolesta aivan kelpo ajat. Viidakko varmaan tykkää!

 6. Täällä ollaan, harvinaista kyllä! Nykyään tulee käytettyä nettiä lähinnä yiedon etsimiseen, muuten ei juuri tule käytettyä. Paha, paha (?) puhelin, se on korvannut netin ja niinpä blogit ja facebookitunohtuvat. Kuvaan paljon, mutta vain puhelimella. En ole ihan varma voiko sitä kutsua varsinaisesti valokuvaamiseksi.

  Tänään jotenkin tuntui jo herätessä siltä, että kaipaan päivän alkuun vaihtelun vuoksi jotain muuta kuin instagrammin tai sisustuskirjoja. Jälkimmäisiä tulee selattua täällä maalla ollessa paljon, kun tätä remonttihommaa tässä tehdään, nyt kolmatta viikkoa putkeen kun miehellä on loma. Tosin nyt on keskitytty pihahommiin kun niitä ei voi talvella tehdä, ja onkin ollu kiva puuhata pihalla kun ei ole liian kuuma…

  Just mietin eilen, että pitäisi lainata kirjastosta joku vetävä elämänkerta, se jenkkiläinen ”laaturomaani” jota yritän kahlata läpi on ihan jäätävän kökkö. Ehkä koetan lukea vaikka Plathista, ajatuksena tuntuu mielenkiintoiselta. Hyvää kesää sinne!

 7. Kenen versiota Plathista luet? Mulla oli työn alla Janet Malcolmin Plathia ja Hughesia tarkasteleva elämänkerrantapainen tänä vuonna, se oli tavallaan katsaus Plathista kirjoitettuihin aiempiin elämänkertoihin.

  Linjoilla siis täälläkin, kesä gradun kanssa niin pitää koneen tuntumassa kaiken aikaa. Hyvää lomaa sinne!

 8. Täälläkin ollaan kyllä. Satunnaisesti, joskus innostun lukemaan blogeja ja välillä ne unohtuvat pitkäksikin aikaa. Kommentoin harvoin ja oikein vanhoja postauksia ei enää viitsikään kommentoida. Olipa muuten hauska nyt tämän kommenttiketjun myötä kuulla muidenkin blogeista tuttujen kuulumisia:) Hyvää lomaa!!

 9. Täällä maalla ollaan, kamera puolestaan turvallisesti kaupungissa eteisen lattialla jo ties kuinka pitkään. Ja ihan hyvin olen pärjännyt. Olen harkinnut blogin herättelyä, mutta eihän sitä nyt sentään vanhoilla kuvilla, joten se saa vielä odottaa kameran saapumista.

  Paljon on tapahtumassa, tosin nyt odotellaan muiden tekevän päätöksiä jotta me päästäisiin oikein toimeen. Edessä on luopumista, uudehkojen projektien kasvattamista, aivan uudenkin aloittamista. Mutta nyt siis odotellaan sekä toisten toimia että sateen loppumista.

  Juuri nyt: Hui, esikoinen Prahassa keskenänsä tyttöporukalla, keskimmäinen seikkailee Köpenhaminan lentokentällä myöskin keskenänsä ja odotamme tekstaria että on löytänyt oikean portin. Ei tässä auta kuin sulkea tämä läppäri ja mennä saunaan.

  Kaunista kesän jatkoa sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s