Villillä puolella

IMG_20150804_114220Sain viettää viikon Quiberonissa, Bretagnessa. Haluan jakaa matkastamme sen mikä oli minusta kaikkein ihmeellisintä, ihaninta, mahtavinta ja mieleenpainuvinta.

Côte Sauvage.

IMG_20150804_114410Vietin yhdellä tietyllä rannalla siellä ”villillä puolella” pari päivää. Olisin voinut muuttaa sinne, nukkua kiven kolossa makuupussissa, herätä aamulla katsomaan merta ja uimaan, kulkea päivän kuin ylikasvuinen Viisikon jäsen, seikkaillen ja kokeillen mihin pystyn kallioilla. Illalla olisin mennyt vielä veteen, istunut hiekassa (silloin olisin jo varmasti hytissyt kylmästä) ja katsellut merta, taivasta, simpukoita.

IMG_20150804_114541IMG_20150804_115743IMG_20150806_154925Tälle rannalle on mentävä laskuveden aikaan. Muuten tuota hienoa kaarta ei pahemmin näe, muuten luoliin ei pääse. Aallot ovat toisinaan todella voimakkaat ja uiminen on kieltotauluin kielletty.

Aalloissa kaatuiluani ne eivät kuitenkaan estäneet. Uimaan ei olisi pystynytkään, mutta veden syliin halusin.

IMG_20150804_114745IMG_20150806_160723hdrIMG_20150806_153445Äh, en osaa sanoa muuta.

Puhelin on täynnä tällaisia kuvia, kuvia laskuveden aikaisista altaista joihin on jäänyt kaikenlaisia mereneläviä, kuvia erilaisista levistä.

Mieleni on sitä enemmän täynnä. Harvassa paikassa voi tuntea niin täydesti olevansa Minä Itse. En tiedä mistä se johtuu.

Ehkä siitä, että onnellisena on lähimpänä todellista minuuttaan.

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Villillä puolella

 1. Mahtavia kuvia. Hyvin samantapaisessa paikassa lomailin toista kesää. Se oli Englannissa siellä mihin maa päättyy. Viihdyin ja nautin ja ihmettelin luonnon kauneutta. Hiekkaa, leviä, lokkeja, tuulen kohinaa, laskuvettä ja nousuvettä ja kallioita…näistä kuvista tuli tuo sama tunnelma.

 2. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ja hienon paikan löysit lomallasi. Kyllä tuolla on kelvannut viisikkolaisena seikkailla. Mulle tuli tietysti heti mieleen ne eväät, tomaatteja, keitettyjä kananmunia, kakkua ja inkivääriolutta. Tuo viimeksi mainittu kiehtoi mun mieltäni lapsena kovin – mietin, miten ihanalta sen täytyikään maistua.

  1. Lempi, joo eväät on tärkeet. Huomasin tosin että painoin melkein tyhjällä maalla tuntikausia kun en huomannut edes nälkää.
   Mäkin olen miettinyt sitä inkivääri olutta.

 3. Hei ja onnea kymmenvuotiaalle! Ja kylläpä on kaunis paikka, missä olet viettänyt viikon villillä puoella.

  Olen monesti tullut kommentoimaan, mutta jostakin syystä kommenttini ei ole tullu läpi. Joka tapauksessa eräänä päivänä, viime syksynä, kirjoittelin pitkät pätkät – se sisälsi myös osanottoni.

  Kivaa nähdä täällä pitkästä aikaa oma kuvasi ja voi että sentään pojatkin jo teinejä. Aika kuluu huimaa vauhtia, vaikka tuntuu, että esim. vasta istuit olohuoneessamme. 🙂

  Hyvää jatkoa sinne! Oletteko käyneet Suomessa tänä vuonna?

  Tampere-terkuin Papi

  1. Papi, terve pitkästä aikaa. Mua sitten ottaa päähän kun en tajua kommentointiongelman syytä! En tiedä mitä voisin sille tehdä vai voisiko mitään.

   Kävin yksin Suomessa keväällä. Tällä tavalla nyt tänä vuonna.

   Kiitos Tre -terveisistä!

 4. Ihana paikka. ❤ Mä rakastan meren rantoja kaikissa muodoissaan, mutta noista lohkareisista rannoista ja luolista olen haaveillut niin kauan kuin muistan. Ehkä joskus pääsen niitä oikeasti katsomaankin. 🙂 Cornwalliin tai Bretagneen. Siihen asti saan onneksi ihailla muiden ottamia upeita kuvia.

 5. Niin julmetun kaunista! Olisin varmasti huumassa minäkin jos/kun tuonne pääsen. Ajattele niitä joitakuita joilla on onni asua siellä jossa tuntevat olevansa minuutensa ytimessä- se jos joku on elämässä kadehdittavaa. Ja sittenkin, voiko sellainen olotila olla totta; jos se olisi arkipäivää, alkaako ihminen aina kaihota johonkin muualle. Tätä välillä mietin.
  Nuo hassut, vähän pelottavatkin simpukkakansat, sellaisia oli myös Portugalin rannikko täynnä, muistan kuinka ihmetyttivät meitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s