1. päivä

Viikko Chamonix’ssa (ja ympäristössä) alkoi sunnuntaista, sillä saavuimme perille myöhään lauantaina. Hiihtoreissuista on tuttua jo se, että sunnuntaista menee puolet ”pilalle” koska on käytävä ruokakaupassa ja sen sellaista. Nyt sen lisäksi piti etsiä vanhemmalle pojalle lääkäri, ja jo perjantaina alkanut kipu oikeassa korvassa osoittautui ilkeäksi korvatulehdukseksi. Lääkitys ja ehdoton kielto nousta korkeuksiin.

Pari muutakin juttua meni toisin kuin toivottiin. Matkaseurueemme päätti olla hankkimatta viikon hissilippua, joka kummasti tuo lisäulottuvuutta patikointiin. Joka reissua ei ole pakko aloittaa alhaalta kylästä, vaan voi nousta kabiinilla jonnekin pariintuhanteen tai ylikin, ja kulkea siellä. Porukka hajaantui siis kahteen, ellei peräti kolmeen osaan: minä ja mieheni, mieheni sisko puolisonsa kanssa ja kolmantena porukkana poikamme ja heidän serkkunsa, joita ei juurikaan patikointi kiinnosta…ja yhdellä siis hissikielto.

Sitten vielä sää, joka oli kolea ja sateinen kaksi ensimmäistä päivää. Siitä huolimatta kuljimme joka ikinen päivä ainakin jonkun verran. Silloinkin, kun kastui alusvaatteita myöden. (Myönnän: sadevarustukseni ei ole paras mahdollinen, eli omaa tyhmyyttä mukana.)

Ensimmaisenä päivänä hissit Plan Praz (2000 m) josta Brévent (2525 m). Matkassa minä, mies ja nuorempi poika. Tihkuista, koleaa, sumua, tuulta. Sitten alkoi sade, joka oli loppumatkasta aika rankka. Siitä huolimatta mukava kävely ylhäällä ja laskeutuminen alas jalan. Koko reissu kolmisen tuntia tai jonkun verran yli.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”1. päivä

  1. Hei, täällähän on nojatuolimatka luvassa 🙂 Parkkeeraan seuraamaan. Jylhiä maisemia, kaukana yleensä nähtävistä lumen ja kirkkaan auringonpaisteen täyteisistä kuvista…

    1. Pandice, joo, nojatuolimatkalle vaan. Alpit ovat moni-ilmeiset ja se on varmaan osa niiden viehätystä. Tai no, mikä luonnon maisema ei olisi…eri vuodenaika, eri sää, eri vuorokaudenaika… Samakin paikka on kuin eri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s