2. päivä

Toisen päivän aamu oli kaatosateinen ja käytimme sen asioiden hoiteluun. Olo oli kuitenkin kuin vinttikoiralla joka odottaa pääsyä kopista juoksuradalle. Puolilta päivin nousin mieheni kanssa kabiinilla oikein tosi ylös: ensin Plan de l’Aiguille -väliasema 2317 m, sitten ylös asti Aiguille du Midille 3842 metriin.

Olemme käyneet siellä aikaisemmin talvella. Silloin oli karmea ruuhka. Nyt ei ollut, koska sää oli niin surkea, näkyvyys ylhäältä heikko.

Miinus neljä, kipakka tuuli, heikko lumisade.

Edellisen käyntimme jalkeen ylätasanteelle on rakennettu lasikoppi jonne voi mennä seisomaan ”tyhjän päälle”. Kävin kokeilemassa. Efekti olisi saattanut olla isompi jos olisin nähnyt alas asti. Nyt tuntui kuin olisi seissyt pilvessä.

Maisemat ovat tosi tylyt, pidän kovasti.

Paluumatkalla jäimme pois Plan de l’Aiguillella ja päätimme säätä uhaten kävella Lac Bleun äärelle. Niin teimme, mutta vaikka järvi on vain puolen tunnin kävelyn päässä kastuimme taas täysin koska sade alkoi heti kun lähdimme liikkeelle.

Oli siellä kuitenkin järvi ja oli se sininen kuten nimensä lupasi.

Kumpaakaan ei kiinnostanut kävely alas joten menimme odottamaan kabiinia. Vaihdoin kuivaa päälle, väänsin märkiä vaatteita kuivaksi, söin manteleita ja tykkäsin kaikesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s