Paino

Voi liirum laarum.

Ei oikein irtoa teksti. Kävin hiukan ulkona kuitenkin, kuvat todisteena. Olisi ollut viisasta viipyä pitkään, nauttia aurinkoisesta lokakuun päivästä. Useinko teen kuten olisi viisainta?

Viimeaikojen ajatuksia:

Otanko murheet ja ongelmat liian raskaasti ? Missä menee kunkin jaksamisen raja? Mitä sitten kun se raja ylittyy? Miten asiat ovat viiden vuoden päästä?

Juuri nyt on hiukan kuin olisi paperipaino ajatusten päällä.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Paino

 1. Kun jaksamisen raja ylittyy, romahtaa. Missä se raja sitten menee, niin sitäpä ei etukäteen aina tiedä. Usein romahduksen kokeneita jälkiviisaina neuvotaan, että ”olisit pyytänyt apua aikaisemmin”. Joskus sitä apua ei vaan löydy tai se murhe on sellainen, ettei sitä kukaan muu oikein voi jakaa. Joku saa apua huoliinsa terapiasta tai muusta puhumisesta, vaikkei ne asiat sinänsä muuttuiskaan. Kaikille ei sekään toimi.

  Sori, tää ei nyt ollut kovin ”positiivinen” kommentti. Olen vaan itsekin tuollaisia kysymyksiä miettinyt ystävän kautta ja kanssa. Vaan on se niinkin, että jos ei romahduksessa fyysisesti kuole, niin elämä jatkuu romahtaneenakin. Ja jotenkin siitäkin sitten vaan selviää.

  Mummoni, kahteen kertaan evakoksi joutunut, sanoi usein: ”Ei mene asiat niinkuin itse ajatteli. Mutta jotenkin ne aina kuitenkin menee.” Tuo kuulostaa tänä – ajattele elämäsi onnelliseksi, muuta asennetta, niin elämäsi tuntuu ihanalta ja huolet muuttuu voimavaraksi – aikana ehkä pessimistiseltä ja lannistuneelta, mutta voi sen kokea lohdullisenakin…

 2. Lempi, ihan kaikesta olen samaa mieltä eikä tippaakaan haittaa ettei ollut positiivinen kommentti. Oikeastaan en olisi välittänytkään lukea että kyllä se siitä ja paistaa aurinko vielä risukasaankin.
  Tuo mummosi lausahdus on juuri minun mieleeni sopivan kyyninen. Ja minusta se ON lohdullinen.

  Niin…nämä huolet ja murheet jotka nyt on painona sydämellä ovat lasteni asioita. En sen kummemmin ala selventää, mutta sen sanon että lasten surua, huonoa oloa, murheita etc. mun on vaikeinta kestää. JOtenkin ajattelen että kyllähän sitä omista murheistaan aina selviää (vaikken tiedä onko totta, onneksi ei mitään ihan kauheaa ole ollut).

  JA paljon on hyvääkin, oi kyllä! Ja apua saavat ja saadaan, monenlaisissa jutuissa. Mutta hitto että sen eteen on tehty hommia ja tehdään edelleen .

  Nyt esimerkiksi on taas sellainen luottavainen ja valoisa olo. Kaikki ei ole persiillään, koitan pitää sen mielessä.
  Oli kiva kun kommentoit.

 3. Luin otsikon ensin väärin, siinä oli silmilleni ”Piano”. Mutta kai sekin olisi ihan hyvin voinut sopia tähän, painava esine josta lähtee koko skaalan laajuisesti ääniä, tummia ja kepeitä, jossa on rivissä tummat ja vaaleat koskettimet, kuin erilaiset päivät nivottuna kiinni toisiinsa.

  Tsemppiä, toivon parempaa.

 4. Uskon että aina on toivoa ja joka pilvessä hopeareunus – kuten varmaan tuo kissanomistajakin ajatteli, kun vei lappuja kaduille. Toivottavasti poikienne asiat järjestyvät ajan mittaan!

 5. Halusin jo eilen kirjoittaa mutten löytänyt oikeita sanoja. Enkä löydä tänäänkään. Sen mitä osaan kirjoittaa on se että tuo tilanne ja koulumaailma ongelmineen tuntuu olevan tällä hetkellä niin monella suurena huolena, ihan maasta riippumatta. Kokemuksesta voin sanoa että tiedän kyllä kuinka paljon se vie energiaa kaikilta ja tuntuu ettei yksiselitteisiä vastauksia ole. Lyhyesti sanottuna: ymmärrän (vaikka kuulostaakin liirum-laarumilta tämä) ja lisään että toivon jaksamista….ja ennenkaikkea ratkaisuja ongelmiin.

  1. Anne, ei kannata arastella, ilahdun joka kommentista. Jo se että haluaa toiselle sanoa jotakin hyvää on paljon.

   Nuorten elämä voi olla aika hankalaa ajoittain. Onneksi meillä ei ole kyse esim.kiusaamisesta, josta niin monet saavat kärsiä. Mutta on kaikkea muutakin hankalaa ja raskasta. Olen niin onnekas että meitä on tässä kaksi aikuista jakamassa asioita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s