Vuosipäivä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(kuva Bryggestä, joka onkin aika veikeä paikka)

19 vuotta stten tammikuun seitsemäntenä päivänä muutin Pariisiin. Sanon ”Pariisiin” jotta saisitte jonkunlaisen käsityksen siitä mihin lähdin punaisen matkalaukkuni kanssa. Tosiasiassa ja tarkalleen sanottuna se oli Fontenay-le-Fleury ja matkaa Pariisiin oli parikymmentä kilometriä.

No mutta siis.
Silloin lähdin, olin samaan aikaan rohkea ja peloissani, mutta hyvin varma siitä että oikein tuli tehtyä. Edelleen olen.

Sen jälkeen olen asunut Ranskassa kahdessa muussa osoitteessa. Pääsin koko ajan lähemmäs Eiffel -tornia. Yhdestä asunnosta näki tornin kun seisoi vessanpöntön päällä ja kurkotti vaarallisesti pienestä ikkunanräppänästä. Toisesta asunnosta se näkyi jo senkun vaan katsoi ja öisin tornin pyörivä valo valaisi makuuhuoneemme (jossa yritimme nukkua lapsista väsyneinä, ei sen romanttisempaa). Kun joulukuun 1999 kaamea myrsky kaatoi takapihan puun, ei meidän ja Eiffel -tornin välissä ollut enää kuin ilmaa. Suora sihti kukkulaltamme.

Sitten oli vuodet Hollannissa, oliko niitä nyt viisi vai kuusi, tykkäsin merestä ja se siinä se ja ensi kesänä tulen asuneeksi yhdeksän vuotta Brysselissä.

Taidan olla ulkosuomalainen. Eikö se ole sellainen suomalainen, joka asuu Suomen ulkopuolella. Suomi on synnyinmaani, Belgia kotimaani – ainakin nyt.

Tänään on toinenkin vuosipäivä, mutta vaikken yritä unohtaa, en mielelläni sano siitä sanaakaan.

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Vuosipäivä

 1. Siis, olen ollut täällä jo silloin, kun muutit. Hassua ja käsittämätöntä ajatella. jo se että olen itse muuttanut tänne reilut 25 vuotta sitten, mutta kuvittelin jotenkin että emme ole olleet täällä samaan aikaan.

  Toinen vuosipäivä – on ainakin järkytyksen vuosipäivä.

  1. Sari, joo, ollaan oltu joitakin vuosia samaan aikaan. Sä oletkin ollut siellä jo yli puolet elämästäsi. Pitkä aika.
   Järkytyksen vuosipäivä, toden totta.
   Ei tämä lopu enää ehkä koskaan.

 2. Hiano kuva – balanssissa ja muistuttaa ”jollain tietyllä tavalla” Tammerkosken Tampellan tieneitä. Siinä on myös samaa tunnelmaa kuin eräässä grafiikan taulussa, jonka muistan ”kummitusteni” eteisen seinältä… ;-> Mikä kohde kuvassa onkaan tarkemmin..?
  Onnea ulkosuomalaisuudellesi, jossa tatsi kotikontuun on säilynyt merkittävänä!

  1. Pia, kiitos vaan!
   Tässä mun valokuvassa on ihan vaan joku talon seinä Bryggessä, kanaalin varrella. Siellä on paljon tuollaisia ihania räjähtäneitä taloja. Ahaa, taidan arvata mitä kuvaa vanhempieni seinältä ajattelet. JOtain samaa tunnelmaa ehkä.
   PS. tarkkaile postiasi:) Siellä on matkalla pieni kirjelmä.

 3. Hieno, mystinen kuva. Kauniit värit, niin ”sinun värejä”. Pariisissa tahtoisin joskus käydä, kaikesta huolimatta.

  1. J: kiitos. Minustakin aivan minun värini. Silmäni ja kamerani kääntyvät aina (no, useinmiten kuitenkin) samantyyppisiin sävyihin.
   Pääset vielä Pariisiin, olen varma. Ja kannattaa mennäkin, se on hieno kaupunki, ei sitä pilaa mikään.

 4. Tämä saa minut taas seisahtumaan ajan kiidon äärelle. Tiedän tulleeni vanhaksi, vanhemmaksi vähintäänkin, kun olen liittynyt siihen kuoroon, jossa aika vaan vilahtaa. Päivistä tulee vuosia. Vuosista vuosikymmeniä.

  Esikoisen kanssa tultiin kaupasta eilen ja hän kertoi kuvistunnin työstään. Minulle muistui oma kuvistehtävä kuudennelta luokalta mieleen. Meidän piti piirtää lyijykynällä oma talvikenkämme. Minulla oli harmat huopatossut, silloin, 12 vuotiaana.
  Ja ne samat huopatossut eilen jalassa kauppareissulla. Näin esikoisen ällistyksen. Piti aivan mahdottomana.
  Itsekin mietin, että oho, onpas todella vaikuttavat jalkineet. Olleet aika paljossa mukana.
  Enkä ole niiden tossujen eka omistaja.
  Ne ovat äitini vanhat.

 5. Olen seurannut blogiasi ehkä noin kuusi vuotta, välillä on tosin ollut taukoja.
  Kun aikoinaan löysin sen, elämäni oli aika raskasta. KIrjoituksesi ja kuvasi olivat yksi niistä tärkeistä pienistä ja kauniista asioista, jotka ”nostivat minua suosta”.
  On ehkä vihdoinkin aika sanoa – KIITOS.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s