Aivan selvästi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanhempi poikani vihaa puhelimessa puhumista. Luokkakaveri soitti ja olisi halunnut keskustella eräästä ryhmätyöstä. Poikani kuuntelee mitä toinen puhuu luurissa ja vastaa Skypellä. Ihailen että hän uskaltaa tehdä niin kuin hänestä hyvältä tuntuu. Ei me kaikki olla yhtä hyviä kaikessa. En minäkään tykkää puhelimesta.

Löysin vihdoin lehtikaalia kaupasta. Olen saanut käsityksen että se on Suomessa kovinkin suosittu (vai onko jo passé?). Ostin siis kokeeksi, en ole kai koskaan tehnyt siitä mitään. Nyt uunissa on piirakka jossa on lehtikaalia, sipulia, pekonia ja fetaa, kananmunaa + kermaa.

Kuusi viikkoa sitten leikattu otsatukkani ulottui jo silmien alle. Päätin etten suhaa itse Fiskarseilla, vaan käyn siistimässä tukan kampaajalla. Suosikkimieheni leikkasi sen kahden asiakkaan välissä, viidessä minuutissa ja ilmaiseksi. Hyvä mieli ja taas näkee.

Nyt on aivan selvästi kevät tulossa. Ilma tuoksuu, puissa alkaa olla kukkia. Ihaninta on se ettei ole tappopimeää kun tulee kotiin joskus viiden jälkeen.

Toivotan kaikille hyvää viikkoa.

 

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Aivan selvästi

 1. Suosikkimieheni on ollut sairaana – ehkä jo kuukausia. Edellisestä leikkuusta oli yli neljä kuukautta, oli pakko mennä kampaajalle mille tahansa : niin hyvä ei tullut, mutta muutaman päivän päästä sitä ei enää huomaa. Oikein lyhyen tukan leikkaaminen hyvin ei ole ollenkaan niin helppoa, kuin kuvittelisi.

  ”Tappopimeä” kuulostaa kauhealta.

 2. Kuulostaa ihanalta. Ihan kaikki. Minä en nykyään puhu puhelimessa kuin äidin kanssa ja joskus jotain virastoasioita, mutta pitkään hoidin nekin mielummin menemällä paikan päälle ja jonottamalla ikuisuuden. Internetistä olen kiitollinen päivittäin.

  Ja joskus siilitukkapäivinä sain muuten aina yhdessä pikkukylän parturissa ilmaisen tukanleikkuun, kun olin tyttönä ”iloksi muiden asiakkaiden silmille”. Siitä tuli aika pian vähän likainen olo, mutta köyhänä opiskelijana sitä arvosti silti. Nykyään vakikampaajani on niin mahtava, että voisin käydä vaikka viikottain vähän terapiassa (tulisi myös halvemmaksi kuin se terapia)!

  1. Kaija, töissä joudun puhumaan ja onnistuuhan se, mutta pitää olla työrooli päälllä. Muuten soittelen lähinnä äidille. Omia asioita hoidan mieluummin menemällä paikalle tai sähköpostilla. Työasioissa huomaan että aika yleisesti nykyään ihmiset hoitavat asiat mieluusti sähköpostilla. Silloin molemmat osapuolet voivat hoitaa asian silloin kun heille parhaiten sopii. Soitto tulee aina hiukan puskasta, yllätyksenä, keskeyttää kaiken muun.

 3. Hep – täällä myös yksi puhelimia vieroksuva! Pakolliset kuviot on hoidettava mutta edes ystävien kanssa en tykkää soitella, lähetän mieluummin viestiä ja tapaan kasvotusten. Suomeen päin jutustelut sujuvat nykyisin tietysti minullakin skypellä.

  Samoin olen innoissani siitä, että valoisa aika pitenee päivä päivältä. Lisäksi uuden kotini piha on positiivisessa myllerrystilassa eli siellä on kunnostustyöt käynnissä. Taidan saada tänä kesänä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ihan oikean pihan ja sinne kukkia!

  Kevätterveisin Belgian-Aino

  1. Aino, piha on varmasti kiva juttu. Meillä on tuo terassi ja yllättävän paljon iloa senkin kukat ja kasvit tuottavat. Kiitos kun muistutit että kohta on taas niidenkin aika.

 4. Hyvä että poika ”pitää oman pään”, se ei ole helppoa, ei ainakaan kaikille. Hyviä partureita hankala löytää. Itselläni luottoparturi jonka kanssa voi puhua myös taiteesta, hän kun myös maalaa ja hyvin maalaakin. Lehtikaali on kyllä ainakin täällä tunnettu ja olen käyttänyt sitä smootheihin kuin myös pannulla silputtuna rapeaksi paistanut öljyssä. Suosittelen! Piirakkasi kuulostaa herkulliselta! Siihen se kaali myös oikein sopiva. Toivon myös hyvää viikon jatkoa.

  1. Anne, olen iloinen että pitää. Ei aina tarvitse taipua muiden tapoihin. On tärkeää tietää mitkä ovat omat vahvuudet. Piirakka oli hyvää!

 5. Minäkin puhelinkammoinen. Pelottaa vastata, pelottaa soittaa. Huomaan soittavani ääriharvoin kenellekään, eikä minunkaan puhelimeni juuri soi. Mitä harvinaisemmaksi käy, sitä suurempi on kynnys.
  Mietin tässä millainen on lehtikaali? En tiedä. En ole ollut enkä edes kuullut tästä muodista. Mutta olen ollut koko talven koukussa punakaaliin, lisään sitä lähes kaikkeen.
  Tuliko hyvää?

  Otsatukka on varmaankin aika kallis juttu, ellei itse osaa tasata ja ellei aina osu tuollainen suosikkimies kohdalle. Minä joka en ole kampaamoja käyttänyt 20 vuoteen, olen juuri alkanut yhden asiakkaaksi. Turkkilaisen kampaamon nimittäin. 15€/leikkaus , kahvia samalla ja todella huomaavainen, taitava ja helläkätinen palvelu. Nyt ei tarvitse enää valjastaa rimpuilevaa miestä tai äitiä- joka leikkaa aina liikaa- saksien varteen.

  1. Liivia, minun oli ihan pakko googlata lehtikaali kun se alkoi tulla niin usein vastaan suomalaisissa blogeissa ja lehdissä. En ollut tiennyt millainen se on. No, sitten tiesin mitä etsiä, mutta täällä ei kovin helposti löytynytkään. Nyt yht äkkiä ysitä tuntu olevan kaikissa kaupoissa. Piirakasta tuli tosi hyvää. Lehtikaalin maku on voimakas ja jotenkin pinaatin tapainen.
   Punakaali on ihanaa. Tykkään siitä raakana ja appelsiinin ja balsamicon kanssa.
   Juu, en todellakaan ala ravata otsatukkaa leikaamassa (pelkästään) sillä en halua maksaa sellaisesta jonka itsekin voin tehdä, eikä sitä varmaan aina ilmaiseksi saa:) Turkkilainen kampaamo on varmasti löytö. Täällä on paljon arabi -kampaamoita joissa miesten leikkaus on ikkunamainosten mukaan 5-10 euroa. En tiedä leikkaavatko naisten hiuksia, yhdessä luki: tule kysymään naisten hinnat sisältä….

   tuli tästä mieleen yksi kreikkalainen kampaaja jolla oli liike tässä lähellä. Oli myös tosi halpa ja hän tarjosi aina vihreää teetä ja kreikkalaisia makeisia. Joutui lopettamaan, ei kai mennyt tarpeeksi hyvin.

 6. Hei, minäkään en pidä puhelimessa puhumisesta. Aika iso asia vuosikausia puhelinasiakaspalvelussa töitä tehneelle :-). Työpuhelut olivatkin asia erikseen. Silloin siinä oli joku järki. Kukaan kaveri ei enää soita mulle, kun ne tietää, että vierastan puhelimessa juoruamista. Onneksi meidänlaisillemme on SoMe!

  Ooi, siellä on siis jo aivan kevät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s