Päivä

IMG_20160320_082135

IMG_20160320_082044

IMG_20160319_152835

IMG_20160319_163556

IMG_20160319_132559

IMG_20160319_151800

IMG_20160320_082413

IMG_20160320_082958

Yliopiston edessä jonotettiin ilmoittautumaan. Ennen kaikkea: yliopiston edessä pideltiin käsiä ja katsottiin syvälle silmiin.

Kirkossa siivottiin. Nurkat koluttiin pitkillä puuvartisilla harjoilla. Penkkejä kiillotettiin huonekaluvahalla. Turisti otti valokuvan salamalla, hento vanha nainen meni sanomaan ettei saisi. Pois kääntyessään hän sylkäisi ”senkin lehmä”.

Minulta kysyttiin kelloa, tietä ja mielipidettä. Kahdesti tiedusteltiin olenko belgialainen ”kun puhutte noin”.

Metron uloskäynnin luo joku oli jättänyt kirjan, josta saattaisi paljastua hoikkuuden koodi.

Minua on jo vuosikausia surettanut ahtaalle joutunut vanha talo jonka silmätkin on suljettu. Onneksi sen kuitenkin annetaan olla. Muuten surettaisi enemmän.

Aika loppui taas kesken mutta ainahan se loppuisi. Nähdään taas, sanoin kun juna lähti kotiin Gare du Nordilta.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Päivä

 1. Tietenkin mä rakastan näitä! Etenkin ykköstä ja nelosta.
  Kiitos.
  Modiglianin näyttely tulee muuten seuraavaksi Suomeen. Tästä tulikin mieleen että huomasin kerran aidon pienen Modiglianin erään sisilialaisen mummelin ruokailuhuoneen seinällä. Mummeli ei moista uskonut, mutta hänen poikaansa asia alkoi kiinnostamaan ja vei sen arvioitavaksi, ja aidoksi paljastui. Saivat siitä isot rahat.

 2. Ekan kuvan tunnelma. Hieno. Pariisi on kysyjien kaupunki, muuten. Hyvin usein joku kysyy kadulla jotakin. Ehkä muuallakin on näin, mutta Suomessa ei kyllä.

  1. Laura, kiitos. Mulla ei ollut kameraa mukana. Puhelin kädessä pääsee joskus tosi lähelle niin huomaamattomasti…. että hiukan salakuvatkin kehtaa varastaa.

   Pariisi on ehdottomasti kysyjien kaupunki. Brysselin on. Suomalainen ei yleensä kysy, sillä silloin voisi vaikuttaa siltä ettei tirfä.

 3. Ensimmäinen kuva sykähdyttää….tykkään niin romantiikasta. Huikean ihana violetti ovi! Minua myös surettaa jos talot rapistuu tai puretaan tai puut kaadetaan. tuokin talo olisi niin ihana, toivotaan että joku päivä se saa avata silmät ja herätä taas henkiin.

 4. Toisena oleva kuva, tykkään siitä kovin.. Juuri tuota rakkautta tarvittaisiin nyt kovasti omassa elämässä ja muutenkin.

 5. Paljon lämpimiä ajatuksia ja toivottavasti edes jonkinasteista pääsiäistunnelmaa teille ❤

  1. Pandice, no, suoraan sanottuna pääsiäinen tarkoittaa vain hiukan lomaa. Ei sitä ole osannut ajatella sen kummemmin. Kiitos viestistäsi! Näillä on ollut uskomattoman iso merkitys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s