Varovasti

img_20160814_064508

Matka Japaniin -blogissani yritän vähitellen ja ihan varovasti purkaa auki elokuun matkaa. Kirjoitan kun pystyn ja ennen kaikkea kun haluan. En voi kirjoittaa lempiaiheestani huonolla hetkellä.

Paluu on ollut monessa mielessä vaikea ja haikea. Kaiken lisäksi monenlaiset tekniset ongelmat (jotka turhauttavat minua ehkä enemmän kuin moni muu asia) ovat heitelleet kaiken kokoisia kapuloita.

Kiotosta ostamani tuulikellot kilisevät ikkunanraossa kun kirjoitan tätä. Japani on monin tavoin läsnä arjessani ja ajatuksissani. Myönnän: se on saanut lähtemättömän sijan minussa.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Varovasti

 1. kati

  tätä olen odottanut!

  katsoin pari yötä sitten dokumentin japanista. ensimmäisessä osassa näytettiin miten ihmiset vaelsivat tokion keskustojen halki, risteillen tungoksessa toistensa lomassa sillä kärsivällisyydellä, kuin mihin vain japanilainen pystyy. oli meuhkaavia alennustiskejä ja kuhisevia muotiostoskatuja. hikinen metro. neonvalosaaste. kuumuus.

  toinen osa oli kuvattu yhdellä okinawan saarella. missään ei ollut tietoakaan tokion tungoksesta. oli vain kahviloiden viileä lukurauha, auringonlaskuterassin hehku, meren lämmin syli, rantakallion varjoinen löhöily.

  dokumentissa sisäistyi hienosti tyhjyyden ja hiljaisuuden merkitys. kiireettömyyden upeus. jopa siellä tokiossa. jossa muuten oli ziljoona kauppaa. itselleni on mysteeri, kuka kaiken kaupoissa olevan tavaran ostaa ja ennen kaikkea – minne tuo kuka sen kaiken varastoi? eihän pieniin asuntoihin voi mahtua mitään ylimääräistä?

 2. Olen kyllä huomannut miten olet ”hurahtanut” Japaniin…(luen näitä kyllä, minusta vaan vähemmän näkynyt jälkiä) Mielenkiintoista lukea Japani juttuja kun vaan ehdit ja on oikea tunnelma niistä kertoa. Minulle ihan uutta kaikki Japaniin liittyvä.

 3. Hei, vilkaisin Japani-sivujasi äsken pikaisesti. Kuvat ovat hienoja ja pidän tyylistäsi kirjoittaa. Ehkä olet ollut edellisessä elämässäsi japanilainen koska tunnet niin voimakkaasti. Onko tuulikellosi sellainen bambupuinen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s