Ne kaikki ovat saaria

2013_0722wimereux0115

2013_0722wimereux0122

 • Minulla on mielessä muutama paikka johon matkustaisin niin kovin mieluusti. Huomaan että ne ovat kaikki saaria, ja mietin että mikähän siinäkin on.
 • Jokin on alkanut vetää taas korkeallekin. Haluaisin vaeltaa Alpeilla tai oikeastaan kyllä ihan missä vaan. Haluaisin pohtia jaksanko, pystynkö, ja sitten jaksaa ja pystyä.
 • Entä meri sitten! Eikö siitäkin ole jo ihan liian kauan kun olen mennyt uppeluksiin suolaiseen veteen ja juossut hiekassa itseni hengähdyksiin.
 • Nämä ovat vähän tällaisia poissaolohaaveita, mutta tässäkin on aika hyvä totta puhuen. On muutamia vähän vaikeita juttuja ja vallankin epäselviä ja aukinaisia, mutta kestän niitä nykyään paremmin ja osaan suhtautua.
 • Aloitin tämän vuoden paastolla ja hiljaisuudella. Vuosi on kohta puolessa, tämä vuosi jolloin täytän 50. Uuden vuoden juhlava olo on pitänyt, ja elämääni on tullut vähitellen lisää sitä kaikkea mitä siihen olen kaivannut ja kutsunutkin. Koska kaikki kuitenkin muuttuu koko ajan, niin muuttukoon parempaan mikäli se minusta kiinni on!

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Ne kaikki ovat saaria

 1. Kauniita kuvia! Ja nuo muistipallot lauseiden edessä ovat hauskoja sillä ne saavat tekstin tuntumaan aivan muistiinpanoilta 🙂 Mäkin kaipaan merelle. Aina ja vaan. Muutin äskettäin Tanskaan ja on ihana huomata että täällä saa todella olla veden äärellä. Täällä joka paikasta on meren äärelle enintään 50 km, sanovat.

  1. Hei Anna Tanskasta! Minun merirakkauteni ei ole ollut aina. Se on päässyt syntymään vähitellen ja aika myöhään. Ehkä oikeastaan vasta kun asuimme Hollannissa 2002-2007 kävelymatkan päässä ihanista, pitkistä hiekkarannoista.
   Huomaan että suomalainen merimaisema on mulle oikeastaan tuntematon. Lapsuuden kesiniä olimme hzyvin usein Yyterissä, mutta siinä kaikki. Paljon olisi siis nähtävää ja koettavaa varmaan saaristossa ja Ahvenanmaalla ja ties missä.

 2. Lohdullista huomata, että moni muukin pohtii tässä iässä samanlaisia asioita. Onko se sitten universaalia vai sattumaan, helpottavaa kuitenkin. Poissaolohaave on hieno sana – ja ajatus. Ilmoittauduin syksyksi retriittiin. Ja ensi vuosi on välitilinpäätösvuos,i tulee tuo 50 täyteen. Ihana ajatus aloittaa keventämisellä ja paastolla. Aloitin tämän vuoden keventämisellä – konkreettisesti ja ajatuksen tasollakin, en ihan paastolla kuitenkaan. Oli hyvä päätös. Pitää varmaan juhlavuosikin aloittaa niin. 🙂 Selkytyy ja löytyy tärkeä, olennainen.

  Kiitos, että jaksat jatkaa bogin kirjoittamista. Minä väsyin tai jotain. Linnea Talvi siirtyi hiljaisuuteen ja muistojen joukkoon. Jatkan kyllä kirjoittamista, mutta muistikirjan ja fiktion parissa. Ja valokuvauksen. Nähdään instagramissa (alaelina)! 🙂
  Hyvää viikonloppua!

  1. ElinaA: Uskon että ihminen on sillain hienosti tehty että jos itse antaa mahdollisuuden, niin mieli pohtii tiettyinä aikoina näitä samoja. Uskon siis että universaaleja aatoksia ovat ja välttämättömiä jatkon kannalta. Tai siis jotta voi hyväksyä sen itä ei voi muuttaa mutta toisaalta voi olla sinut oman itsensä kanssa – sellaisen, joka on toisenlainen kuin vaikkapa 20 vuotta aikaiemmin.
   Retriitti on varmasti hyväksi. Olin tänä vuonna täyttänyt jo ilmoittautumiseni erääseen luostariin täällä Belgiassa, kun tulikin jotakin joka oli ns. pakollista juuri samaana aikaan. Mutta lohdullista sekin että ”retriittejä” voi harjoittaa vaikka päänsä sisällä ellei muu onnistu!

   On aika pimeetä kirjoittaa tätä blogia. Olen meinannut lopettaa sen tuhannen kertaa, mutta sitten tulee aina kommentti kuin vaikka tämä sinun (kiitos siitä!) ja ajattelen että ehkä minua kuitenkin luetaan ja parasta kaikesta, ehkä joku saa tästä jotakin. Kuten itse saa muista osoitteista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s