Lämpöpatterin tuoksu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään aloimme lämmittää kotia. Pattereista tulee se tyypillinen tuoksu, jonka ehti unohtaa kesän aikana. On lohdullista nojata kuumaan patteriin kun tulee sateesta kotiin, tai kun aamu on aikainen ja kolea.

Urhea poikani nousee joka aamu aikaisin, kulkee 6:36 junalla toiseen kaupunkiin eikä koskaan valita että väsyttää. Toteaa sen vaan. Ihailen häntä, olen iloinen hänen puolestaan, toivon jaksamista ja että tästä alkoi hänelle aika joka on jotain paljon parempaa kuin muutamat viime vuodet ovat olleet.

Tunnuslauseekseni on vähitellen tullut:älä mieti syitä vaan ota suunta sen perusteella mikä tuntuu hyvältä. Syy selviää myöhemmin. Uskon että hölläämällä kontrollia ja varmistelua ja loputonta puntarointia voi sittenkin tehdä parhaita päätöksiä. Annoin itselleni täksi vuodeksi ison tehtävän: mene kaikkea sellaista kohti mikä kiinnostaa (vaikka tuntuisi vaikealta) tai johon tunnet vetoa. Ei tarvitse tietää miksi tunnet niin. Se on takuulla ”oikein”, koska miten se voisi olla ”väärin”?

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Lämpöpatterin tuoksu

  1. Samaa mieltä olen siitä että se mikä kiinnostaa tai vaan tuntuu oikealta, se olkoon suuntana. Vaihtoehtoja voisi varmaan puntaroida, arvottaa ja käännellä päässään loputtomiin, mutta nykyään itelle on vaivattominta (ja huojentavinta) valita se mikä tuntuu milloinkin kiinnostavimmalta ja oikealta. Sillä mennään. Ja toisaalta ihanaa ollut oivaltaa se, että harva asia on kuitenkaan lopullista ja usein voi valita myöhemmin toisen suunnan.

    Täälläkin on koleaa (ja pimeää) jo aamuisin. Kaikki mikä lämmittää tuntuu nyt hyvältä.

  2. Anna, minun on ilmeisesti pitänyt elää viisikymppiseksi ennen kuin vähitellen osaan ja uskallan olla välittämättä siitä, etten välttämättä tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Ja koska tapahtuu.
    Vai tapahtuuko.

    Onneksi loppuun asti voi oppia, muuttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s