Vielä tilaa ajatella

Aamulla bussissa on vielä tyhjää. Monet näyttävät lomailevan tämän viikon. Vieressä istuva mies lukee venäjänkielistä kirjaa. Sitten hän ristii kätensä ja katsoo kattoon. Tai ei katso, vaan on silmät kiinni ja pää kenossa. Näen meidän heijastuksen lasista, mutta vain silloin, kun joku seisoo sen lasin takana. Minun käteni lepäävät sylissä. Yhdistän peukalot ja etusormet ja siitä tulee ympyrä, jossa tulevan päivän asiat saavat pyörähtää ympäri ennen kuin jään pois.

Muistin yhtäkkiä että minulla on isän vanhassa Nikonissa yli kaksi vuotta vanha filmirulla. Eikö se olekin ihan taikaa! En muista lainkaan mitä olen kuvannut, ja olen melkein varma että aika on tehnyt tekosiaan väreille. Pitää muistaa viedä rulla kehitykseen. Tykkään odottaa ihmeitä.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vielä tilaa ajatella

 1. kati

  kirjailija antti arnkil teki hauskan jutun twitterissään. viime vuoden lopussa hän räätälöi ihmisille persoonakohtaisia uudenvuodenlupauksia. mä käytän tässä nyt samaa tekniikkaa ja kustomoin sulle yhden lupauksen: lupaat jatkaa piilomajan päivitystä, jos et nyt ihan joka päivä, niin kerran viikossa ainakin. en tajunnutkaan kuinka olen kaivannut sun ajatuksia ennen kuin nyt, kun luin nämä kolme viimeisintä peräjälkeen.

  anttia mukaillen: lupaat seurata punaista lankaa, minne se viekin. sun kerrontasi on niin selkeää, visuaalista ja draaman kaaren mukaan etenevää ja se on hyvä juttu meille sanoihin väsähtäneille.

  ja tuoretta vuotta toivon sulle, vaikka aina välillä tuntuu, että mikään ei melkein ikinä muutu. vuoden vaihtuessa sitä yrittää pistää ranskisviivoilla tärkeitä toiveita ylös, mutta yleensä ajautuu aina takaisin niihin vanhoihin ajatusmalleihin, joista oli tarkoitus uutena ja uljaana ihmisenä vapautua.

  meri

  1. meri, kiitos lupauksesta! Kovin kiitän myös tuoreesta, terveestä, jota itsekin toivon. Harmi ettei elämästään pääse kauemmaksi kuin yhdellä tavalla: antamalla ajan kulua. Välillä tekee niin hirveästi mieli tietää onko vuoden päästä vielä kaikki kuten nyt, hyvässä ja pahassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s