Belgia

Pikaisen laskutoimituksen tuloksena huomaan eläneeni yli 20 % elämästäni Belgiassa. Olen kaamean huono matematiikassa, mutta tämä on oikein laskettu.

Sanopa kelle tahansa suomalaisnuorelle että niin se kuule tulee menemään sinun elämäsi että Belgiasta itsesi löydät. Että siellä sinä asut ensin vuoden ja sitten toisen ja sitten huomaat että tunnet ulkonäöltä jo melkein kaikki lähimummot ja kohta tekee mieli äänestää kunnallisvaaleissa.

Eihän ne sinua usko.

Silti se on ihan totta etkä ole edes onneton.

6 kommenttia artikkeliin ”Belgia

 1. Eihan taa mikaan kilpailu ole mutta kun kerta pistit ajatuksen paahani: Taa ’Tampereen plikka’ on ny ollu London gal 46% elamastaan. Kuinkas tassa nyt nain kavi?

 2. Karoliina, hyvä kysymys siellä perällä! Joo, siis -97 tammikuussa muutin Ranskaan, sitten Hollantiin ja pisimpään on mennyt täällä. Kyllä se jotenkin hihityttää. Kun vielä ottaa huomioon että koko tämä touhu alkoi Göteborgissa-95… Mutta hyvä ettei tiedä missä on vaikka 2029. Kunhan elossa niin kiva.

 3. En ole koskaan kummemmin ajatellut Belgiaa maana/kohteena, vaan aina käynyt ”vain” Brysselissä tai Antwerpenissä kun sinne Hollannista helposti pääsi. Palasin juuri Suomeen 9 vuoden ulkomailla asumisen jälkeen, ja nyt joululomalla kävin taas Brysselissä ystävien luona. Suomeen palaaminen on ollut jokseenkin ankeaa, joten yhtäkkiä Belgia levittäytyi eteen mahdollisuuksien maana ja huomasin suunnittelevani tulevaisuutta siellä. Kyselin vuokrahintoja, työmahdollisuuksia, katselin kauppoja ja kahviloita sillä silmällä että ehkä tuo voisi olla minun vakiopaikka sitten joskus. Katsotaan kahden vuoden päästä kun saan tutkinnon taskuun täältä pohjoisesta, voi olla että minäkin muutan sinne mukulakivimäkien joukkoon vuosia kerryttämään!

  1. Mira: en ollut koskaan käynyt Belgiassa ennen kuin muutin tänne. Minulla ei ollut tietoa eikä oikein edes mielikuvia. Jonkun verran oli luuloja, mutta nekin harhaisia. Yllätyin iloisesti melkein kaikesta.

   Mukulakivimäet, heeh. Niitä on, hyvä huomio.

 4. Voi Belgia! Näin se menee, eipä sitä koskaan itsekään usko ennen kuin tajuaa, että tässä ollaan ja poiskaan ei pääse, tai halua. Minä asuin Belgiassa kolmisen kuukautta ja vannoin, etten koskaan palaa. Hah! Näin lähes parikymmentä vuotta myöhemmin voisin ihan hyvin käväistä. Ikävöin sitä pientä ravintolaa, jonka pasta-annos oli parhaita syömiäni koskaan.

  1. Pieta, koska en usko paratiisimääritelmään niin ajattelen Belgia on oikein hyvä maa asua, ei ainakaan yhtään sen huonompi kuin joku muu meidän perheelle.
   Tällä hetkellä huomaan ajattelevani että on aika yhden tekevää sittenkin missä fyysisesti on. Yllätyin että kirjoitan tämän. Siltä se nyt kuitenkin tuntuu tänään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s