Opiksi

Kirjoitin itselleni eilen ohjeita. Vaikka ne pulppusivat mieleeni liittyen aivan yhteen tiettyyn asiaan, huomasin että kyllä ne vaan liittyvät muihinkin.

Vihossa lukee:

Kärsivällisyyttä! Kuten tiedät, kaikki vie aikansa. Yleensä paljon kauemmin kuin sinun hermosi helposti kestävät. Venytä siis hermojasi sillä ajan kulumiseen et voi puuttua.

Huomaa katsoa taaksepäin niin tajuat miten pitkän tien olet kulkenut jo ihan lyhyessä ajassa. Pane merkille miten paljon olet oppinut ja omaksunut ihan muutamassa kuukaudessa! Katso jotain vanhoja kirjoituksiasi. Huomaa miten itsestään selviä ovat nyt vastaukset niihin asioihin, jotka silloin olivat hepreaa.

Unohda itsesi. Älä keskity liikaa siihen mitä et tiedä, tai miltä tuntuu, miten asioiden toivoisit juuri nyt olevan.

Älä vaivu epätoivoon, älä liioittele vaikeita asioita ja aukkoja tiedoissa. Kuten muistat moniin asioihin liittyen: aukot täyttyvät mutta vain vähitellen ja vasta kun lakkaat hermoilemasta.

Usko omiin kykyihisi. Sinä voit oppia. Kuuntele ja katsele niitä jotka ovat nyt siinä pisteessä mihin olet itse matkalla. Kysy millaista heillä oli vuosi tai kaksi tai kolme sitten.

3 kommenttia artikkeliin ”Opiksi

  1. Kiitos. Monin kohdin minulle sopivaa. Koitan muistaa ehkä taas kärsivällisyyden ja kysyä asioita jo siellä olevilta ehkä se avaisi uusia ovia ajatteluuni ja olisin hieman lähempänä asioiden toteutumista.
    -Anu

  2. aamuihini on hiljattain hiipinyt rasittava tapa. jossain hampaiden pesun ja aamukahvin välillä jumitun räpläämään klassisten kanavien sisältöä. mieleni tekee kuunnella kaikkea ja samalla ei mitään. valinnanvara on kääntynyt viime aikoina itseään vastaan. kärsivällisyyteni ei riitä perusteelliselle paneutumiselle. muistelen lämmöllä ensimmäisiä omilla rahoillani ostamiani vinyylilevyjä, joiden suppeasta biisivalikoimasta löytyi päivittäin jotain kiinnostavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s