Turvallisuus on fantasia

Talot palavat. Tavarat ja vehkeet katoavat, menevät rikki tai tuhoutuvat. Puolisot ottavat ja lähtevät. Autot tulevat tyhjästä eteen ja lentokoneita putoaa. Sairaus iskee kehen lystää. Vakuutukset eivät estä, korkeintaan paikkaavat. Turvallisuus ja varmuus kaikesta on  fantasia, johon tuudittautuva saattaa tukehtua vilttiinsä.

Tämä ei ole tuomiopäivän ennustus vaan ylistyslaulu juuri tälle kuluvalle sekunnille, sillä muuta ei ole. Varautumisen ja pelkäämisen sijaan saattaisi kannattaa elää. Onnellisena tai muuten vaan.

8 kommenttia artikkeliin ”Turvallisuus on fantasia

    1. Pieta, kumma juttu että vaikka ehdottomasti ajattelen näin kuten kirjoitan, huomaan toisinaan valahtavani siihen varmistelun moodiin. Ihminen kuvittelee välillä itsestään liikoja. Siis siinä mielessä, että kaikki olisi omassa kädessä.

  1. Niinpä, on vain tämä hetki. Miten sen huomaakin kirkkaimmin juuri sellaisina hetkinä, kun on kaikkein vaikeinta?
    -Malla

    1. Malla, luulen että siksi, että kun on vaikeaa, keskittyy kuin automaattisesti vain tärkeimpään kun muuhun ei jaksa tai pysty. Minulla on nyt hyvät ajat menossa ja toivon että ettei sinullakaan ole kaikkein vaikeinta.

    1. LAura, minäkin tykkäsin kovasti siitä kirjasta. En muista mitä päässäni oli kun tämän kirjoitin. Ehkä olin taas juuri kuullut siitä ja siitä jolle kävi niin ja noin – ihan yllättäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s