Ylösnousemus

Huomaan:

En muista enää sellaista aamua jolloin olisi ollut vaikea päästä sängystä ylös. En muistelemallakaan muista. Jotain hataraa tulee mieleen, mutta on siitä aikaa. Puhun nyt  siitä, ettei haluaisi millään nousta vielä koska x, koska x, koska x….

Tähän on kaksi syytä:

  1. olen muuttanut kaikki ne asiat jotka saattaisivat toimia sänkymagneettina. Olen lisännyt jotain, ottanut jotain pois, vaihtanut toiseen. Tiedät kyllä mikä koskee sinua.
  2. en jää märehtimään ”miksmunpitäänousta” -oloon jos sellainen sattuisikin jostakin tulemaan. Ajattelen vaan että kappas, ja sitten nousen.

Jos näitä ylösnousemusongelmia on kovastikin, kannattaa ajatella liittyykö vastenmielisyys nimenomaan heräämiseen/nousemiseen, vai sittenkin siihen syyhyn miksi herää/nousee. Siihen, mihin ryhtyy, mihin menee sitten kun on saanut kammettua itsensä pedistä pystyyn ja ulos.

Kohta tulee turpaan mutta sanon silti: jos aamulla ei kirveelläkään meinaa herätä eikä päästä ylös, niin joku kohta elämässä huutaa huomiota ja muutosta. Veikkaan että syy löytyy jostakin mitä tekee, mitä ei tee tai minkä tekee tavalla josta ei hyvä seuraa.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ylösnousemus

  1. kati

    aikoinaan aamut olivat mulle puhdasta helvettiä ja mä aina selitin itselleni, että mua ei yksinkertaisesti ole tarkoitettu aamuihmiseksi. sain sivustatukea kaveriltakin, joka sanoi että ihmisen biologinen kello on geneettinen juttu.

    sitten kekkasin jättää iltasyömiset pois: kuuden jälkeen ei enää mitään suuhun. kun tätä oli jatkunut jonkin aikaa, huomasin että huonoja aamuja alkoi tulla yhä harvemmin ja yökukkujasta kuoriutui esille aikainen lintu. okei, kaikkia aamuihin vaikuttavia häiriöita ei ehkä voi eliminoida, mutta moniin asioihin voi vaikuttaa.

  2. meri, en missään nimessä usko siihen että olisi joku kehdosta hautaan samana pysyvä biologinen kello, jonka mukaan sitten olisi vaan eleltävä.
    Monesta jutustahan se on kiinni miltä aamulla tuntuu kun kello soi vaikkapa töihin. Ja vanha juttu se että kun on kivaa tiedossa niin sängystä oikein pomppaa ylös. Ei minusta ole mitenkään ”hienoa” jos aamuheräämiset on helppoja, mutta ajattelen että jos ne ovat vaikeita mutta niistä ei voi päästä eroon (esim se työ) niin joitakin juttuja muutamalla voi tervasta tulla ellei nyt hunajaa, niin ainakin juoksevampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s